zatvori oglas

VEČERAS OTVORENJE MANIFESTACIJE

Dobro došli u Zemlju bez granica


OSIJEK - Danas (25. kolovoza), u organizaciji Udruge za rad s mladima Breza, večernjim programom započinje deseta Zemlja bez granica. Poslušajmo zajedno sa sudionicima Disanje zemlje.

Prva na redu je otvorena radionica za mlade (one u dobi od 15 do 24 godine), a održati će se kod zdenca na Promenadi. Cilj radionice je prikupljanje ideja za održivi razvoj našeg planeta. Ova radionica je dio aktivnosti međunarodnoga projekta “Mogući svijet” koji se financira sredstvima Europske unije. Ideje mladih iz Hrvatske, Italije, Poljske i Njemačke trebale bi poslužiti za stvaranje neformalnih grupa ili mreža mladih s istim ciljem - održivi razvoj našeg planeta.      

U sklopu istoga događanja nastupit će i Plesni klub “Broadway” s plesnom izvedbom “Piratice dolaze”. Koncert cirkus-elektro jazz glazbe u izvedbi Mr. Balloon iz Novog Sada počinje oko 20.30 sati. Glazbenici Nenad Kojić i Goran Beronja izvode glazbu na gotovo 15 različitih instrumenata, pomoću posebno patentiranoga hibridnog instrumenta nestofona. Kompozicije ovog neobičnog sastava prate priče u tekstualnoj ili narativnoj formi i zadatak im je na glazbeni način približiti i prepričati svakodnevicu.

Radionice i igraonice s radom će početi u utorak (26. kolovoza) prema rasporedu objavljenom na stranici www.zemljabezgranica.com. Mjesta u nekim od radionica i igraonica još ima pa se pozivaju djeca i roditelji da se prijave putem online prijavnice na web stranici. Već prijavljeni na istoj stranici mogu provjeriti u koju su se radionicu/igraonicu upisali te mjesto, vrijeme i datume održavanja.

 Najnovije