zatvori oglas

NAGRADNA IGRA

Ukrađena ličnos... - nagradna igra


OSIJEK - Smijeha nikada dovoljno stoga vas vaš portal u suradnji s produkcijskom kućom Portal komunikacije jdoo vodi na hit komediju „Ukrađena ličnos'“  s nezaboravnim Lanetom Gutovićem u glavnoj ulozi.

Kako biste sudjelovali u nagradnoj igri, potrebno je u komentarima ispod najave i/ili na FB stranici upisati "...kada ja postanem kapetan na bela ladja..".  Jednu/og sretnu/og dobitnicu/ka nagrađujemo s dvije ulaznice za hit komediju. Ukoliko do sada nismo postali "prijatelji" lajkajte nas jer ćemo ubuduće nagrađivati samo vjerne... Nagradna igra traje do subote, 1. travnja kada ćemo, u sklopu najave, objaviti ime sretnice/ka.

Sretna dobitnice dvije ulaznice za predstavu „Ukrađena ličnos'“ je

Nataša Belaj




O predstavi
Vječiti mladić, neponovljivi komičar i proslavljeni glumac gospodskih manira preuzetih od stare škole ponašanja i ophodjenja, Milan Lane Gutović, ali poznatiji kao Srećko Šojić, zvijezda komedija „Bela lađa“ i „Tesna koža“, koji obraz prodaje za 'kafućino' i 'prasiće' predstavlja neponovljivu Hit komediju pod nazivom „Ukrađena ličnos'...“, i na kazališne daske dovodi  „čuvenog“ Srećka Šoića.

Predstava „Ukrađena ličnos'“ je prikaz moralne slike praktične, moderne, prilagodljive osobe, kojoj su za postizanje osobnog cilja, uvjeti bilo koje vrste neobično laki. Isti ti uvjeti koji su njemu laki, za drugu osobu bi bili potpuno neprihvatljivi jer podrazumevaju poniženje i moralnu propast. Sa spretnošću i duhom seoske bitange, potura/nameće se Europskoj uniji kao kandidat za predsjednika. Nijedan postavljeni uvjet njemu nije nimalo težak za ispunjenje, jer ništa što nudi njega osobno ni malo ne košta. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu osobnu izdaju naziva „suradnjom“.

Diktirajući svoju ponudu za funkciju predsjednika, otkriva uz sve nakaznosti ponude i dio osobnosti koja ga čini scenski zanimljivom. Sve što izgovori oboji lakoćom prevare, spretno izvrće realnost i prilagođava je trenutku, a sve to čini virtuozno sa nevinošću koja povremeno postane slična nevinosti životinje.

Komedija govori i o padu društvenih vrednosti i  društva u cjelini u kojem lik Šojića (kao karikaturalna metafora) društveno ne stagnira, već naprotiv, napreduje. Ovoga puta glumac na bini nema ime i prezime, ali sve čini da intepretira tekst na sebi svojstven način iz poznatih serija i fiilmova. Legendarne scene ušle su anale i godinama kasnije i dalje se spominju u svakodnevnom govoru. Rame uz rame sa Nikolom Simićem, Lane je zasmijavao čitavu regiju, tumačivši lik nepismenog direktora, koji sve najbolje od života grabi samo za sebe.

Bit će to 80 minuta smijeha do suza.

HIT KOME(N)DIJA UKRAĐENA LIČNOS'
utorak 04.04. u 19.30 OSIJEK kino Urania
prodaja ulaznica: 80 kn blagajna kina
Produkcija: Portal komunikacije jdoo



Najnovije