zatvori oglas

ALBUM: Maybeshewill koncertom oduševio Osječane u klubu Mini Teatar

Sinoć, 27. rujna 2012. godine, u osječkom klubu Mini Teatar održao se koncert benda Maybeshewill.

Nakon što je prvotno najavljeni koncert 10. svibnja 2012. bio odgođen zbog promjene u kalendaru turneje, napokon je došao sve bliže i taj dan kada su u Osijeku nastupili britanski velikani post rock scene. Kao predgrupe na ovom koncertu, nastupili su Portman iz Našica te Collateral iz Osijeka.

Mini Teatar i grad Osijek su bili jedan od devet koncerata unutar njihovog svibanjskog dijela turneje, koji obuhvaća prostor od Grčke do Slovenije, te su Osijek i Solun jedini gradovi u sedam država u kojima će se turneja odviti, da nisu i glavni gradovi te država. O veličini ovoga benda dovoljno govori to da je njihova ovogodišnja turneja podijeljena u nekoliko dijelova, tako da zapadnu Europu posjećuju u travnju, te nešto pomalo i u lipnju, nakon čega kreću za Japan gdje je ovaj bend također izrazito popularan, kao i ova vrsta glazbe sama po sebi.

Riječ je bendu koji je nastao 2005. godine no iza sebe ima tri albuma, te su jednim vrtoglavim usponom došli do svog današnjeg statusa, koji se je potpuno učvrstio 2011. godine albumom „I Was Here For A Moment, Then I Was Gone“ koji je našao svoje mjesto na većini svjetskih ljestvica najrelevantnijih glazbenih medija i portala, unutar instrumentalne glazbe.