zatvori oglas

ALBUM: 5. Rock Marinfest Vinkovci - petak

Drugog, posljednjeg dana, humanitarnog Rock Marinfesta, u vinkovačkom Vanilla clubu nastupilo je sedam novih bendova. 

U četvrtak navečer, pred nekoliko stotina posjetitelja nastupili su Borovski štakori, Alogija, Superoperater, The Karambol, Opća opasnost, Gužva u 16-ercu i Cinkuši. Drugo veče festivala, u petak, obilježio je nastup Elementala, Adastre, Kandžije, Septice, Punčki, Sheitansa i Neću žvake oću kusur. 

Humanitarni Rock Marinfest festival, održao se 27. i 28 prosinca u Vanilla Clubu u Vinkovcima i ponovno je okupio bendove iz cijele Hrvatske. Tradicionalno se održava od 2008. godine u danima između Božića i Nove godine, a nazvan je prema tragično preminulom gitaristu Marinu Pokrovcu.

Tijekom dvije izvrsne večeri pred vinkovačkom publikom (a bilo je tu posjetitelja i iz drugih slavonskih gradova) nastupilo je čak 14 bendova. Svi oni svirali su u humanitarne svrhe s obzirom na to da je sav prihod od koncerta išao u korist vinkovačke udruge Bubamara koja skrbi o djeci s posebnim potrebama.

Rock Marinfest se može pohvaliti dobrom posjećenosti, izvrsnom organizacijom a svakako treba pohvaliti izvrstan light i zvuk, zbog čega se zasigurno upisao na festivalsku kartu Slavonije. 

Uz Urban Fest Osijek, Vukovar Underground Fest, Sawu, Čačinci Urban Fest i druge slavonske glazbene festivale, Rock Marinfest je jedan od onih festivala kojeg svaki ljubitelj dobre glazbe mora posjetiti.