Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ALBUM: Promocija knjige Huzur: Martina Mlinarević Sopta

OSIJEK- 07.12.2018.- večeras, u knjižari Nova u Osijeku, održana je promocija knjige Huzur, jedne od najpoznatijih bosanskohercegovačkih spisateljica Martine Mlinarević Sopta. Neočekivani broj ljudi u osječkoj knjižari iznenadio je i Martinu. Kako je ona rekla "u Osijeku znam samo profesora Domagoja, tko bi mene došao slušati". 
Na promociji je bilo suza i smijeha, pogotovo dok je Martina čitala ulomke iz knjige, koju je pisala u razdoblju borbe sa rakom dojke. Iznosila je vlastite misli, tugu, sreću, radost, strahove, suze i sve ono kroz što je prolazila u tim trenucima.

Knjiga Huzur priča je o suočavanju sa najtežim ljudskim strahovima a nosi intrigantan naziv: Huzur predstavlja mir u svim dimenzijama života. Huzur insan je ispunjen čovjek, spokojan, emotivno i tjelesno zdrav. Onaj koji je spoznao da materijalno nije odrednica vrijednosti, koji je pronikao u srž duhovnosti, zavolio sebe, svoje unutarnje ja i stvorio apsolutnu ravnotežu u svom mikrosvijetu. Huzur kao ravnoteža duše, osjećanja, ravnoteža želja i stvarnosti, mašte i realnosti. Huzur kao iskonska sreća jer čovjek može biti miran iako nije sretan, ali ne može biti sretan ako nije miran.

Martina Mlinarević knjigu Huzur posvetila je Goranu i Uni.

Prodajom knjige u potpunosti financira svoje liječenje koje plaća sama. Primjerak možete naručiti na - https://www.mlinarevicsopta.com/

FOTO: Andrea Ilakovac i arhiv autorice