Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

ALBUM: ŽELJKO PERVAN Stand up: Na komadiću Europe

OSIJEK- 09.2.2019.- jedan od najboljih stand upa komičara na ovim prostorima Željko Pervan održao je stand up predstavu "Na komadiću Europe" u kino Urania. 
Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice.

Čisti humor bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost.

Na nišanu je HDZ, ali i SDP. Komentira i akciju "Kupujte hrvatsko". "S čim?", pita se on, što mu je tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda te razne kupovne navike ljudi ("rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa?"). Nezaobilazna tema su i Slovenci te veličina njihove države: "imaju koče, a svoje ribe sve znaju po imenu. Imaju i jednog ugora koji je, đubre, narastao, pa je sada pola u Hrvatskoj, a polovinom u Sloveniji".

Ipak, Pervan se osjeća kao kod kuće kada je riječ o odnosima žena i muškaraca. "Čim žena kaže 'DA' u crkvi, dobije 50 kila. Onda bi je mladoženja trebao prevesti preko kućnog praga. S čim? S viljuškarom?". Nije ostao dužan ni muškima: "Mi se borimo, lovimo, ulazimo u HDZ, ali bojimo se žena", komentirao je u svom zajedljivom stilu.

Njegova je satira ipak doseže vrhunac zajedljivosti kada se dotakne Zakona o zabrani pušenja. "Samo nemojte pušiti, kaže onaj ministar zdravstva, kako mu je ime, a od 50 reklama, 49 je za pivo koje reklamiraju sve mlađi glumci. Ali to nije bitno, samo loči. Pušenje ubija, a ovo kao ne", u svom stilu pita se Pervan koji kaže da u kafićima zamoli konobara da ga odvoji od onih koji piju alkohol "jer mu bazdi".

Rasprodana oba termina govore sve o kvaliteti ovog stand up komičara.

Za one koji su propustili predstavu, najavljen je novi datum održavanja., četvrtak 18. travnja 2019 sa početkom u 20h.

FOTO: Marko Torić