zatvori oglas

BREVISICE U NEW YORK

Mali Afrikanci iz Ruande pomažu odlazak Brevisica u New York


OSIJEK - U petak, 28. prosinca 2012. u 9 sati, na Trgu Ante Starčevića, pokraj spomenika Grupa građana, Humanitarna udruga Srce za Afriku uručit će donaciju Vokalnom ansamblu Brevis. 

Naime, nakon što se doznalo kako Brevisice muku muče s prikupljanjem financijskih sredstava za odlazak u New York, gdje bi trebale održati koncert u jednoj od najprestižnijih koncertnih dvorana svijeta, Carnegie Hallu, odlučili su se za jedan vrlo neobičan korak. 

Zajedno s fra Ivicom Perićem, ravnateljem Centra Otac Vjeko u selu Kivumu u Ruandi, odlučili su djevojkama iz Vokalnog ansambla Brevis uručiti 100 komada slika napravljenih neobičnom tehnikom - lijepljenjem kore drveta banane.

Brevisice ove unikatne slike mogu ponuditi na humanitarnoj prodaji i tako si osigurati jedan dio potrebnih sredstava. Slike su izradili učenici strukovne škole Centar Otac Vjeko u Ruandi, stoga su se na ovaj način mali Afrikanci uključili u pomoć Brevisicama.

Budući da brojni Osječani kao i Grad Osijek na čelu s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom već godinu dana nesebično pomažu projekt izgradnje srednje škole u Kivumuu u Ruandi, djeca iz Kivumua odlučila su se na ovaj način izraziti svoju zahvalnost.

Odluka je pala na Brevisice, jer je riječ o vršnjakinjama učenika strukovne škole u Centru Otac Vjeko, a njihov je uspjeh golem jer će biti prvi hrvatski zbor koji će nastupiti u ovoj prestižnoj koncertnoj dvorani.

Upravo ovaj uspjeh koji svojim radom i trudom postižu ove djevojke, nešto je čemu teže i štićenici u Centru Otac Vjeko. Najnovije