zatvori oglas

RADIONICA ROBOTIKE

Izazovi radionice robotike


OSIJEK - Od 11. – 14. kolovoza, na radionici robotike 12. Ljeta u Domu tehnike, polaznici su se susreli sa satavljanjem, programiranjem i upravljanjem raznih robota i sklopova, a sve to uz stručno vodstvo voditelja radionice Danijela Rakića. Krenulo se od sastavljanja jednostavnijih modela, da bi se došlo do upoznavanja sa principom sastavljanja robota.

Sastavljanjem i programiranjem kliznih vrata i semafora, polaznici su savladali osnove programiranja u programu RoboPro. Polaznici koji su nakon svladanih osnova željeli nešto malo izazovnije, imali su prigodu sami sastaviti robotska kolica s ručnim upravljačem.

U velikoj konferencijskoj dvorani u Domu tehnike 14. kolovoza u 11.30 sati , novousvojena znanja i sposobnosti, polaznici će prezentirati roditeljima, rođacima, kao i svim zainteresiranim malim i velikim sugrađanima i gostima.

Na radionici robotike je sudjelovalo 15 polaznika. Osim naših sugrađana, sudjelovali su i gosti iz Zagreba koji su željeli na ovaj način obogatiti svoje ljetne praznike.

Slijedeći tjedan, od 18. do 22. kolovoza je predzadnja radionica "Konstruktorstvo" 12. Ljeta u Domu tehnike. Na žalost radionica je popunjena i ne može se više u nju upisati.

 Najnovije