Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

PROGLAŠENO JE IZVANREDNO STANJE

Voda ponovno prijeti

Osijek u ponedjeljak očekuje vodeni val Dravom. U Donjem gradu, gdje se prošle godine Drava izlila, pripremaju se vreće s pijeskom, pripremljeni su šahtovi i uvedeno danonoćno dežurstvo na nasipu. U Osijeku je poplavljena lijeva obala, zatvoren je ZOO vrt, a jednako tako zabranjena je i plovidba rijekom.

OSIJEK - Vrh vodenog vala Dravom je jutros prošao kroz Belišće i vodostaj polako opada. Noćas je u vikend naselju Karašica bilo burno. Izvedene su dodatne akcije na održavanju privremenog zemljanog nasipa koji, kako doznajemo, nigdje nije probijen. U naselju se nalazi 27 stanovnika koji su odbili evakuaciju.
Proglašeno je izvanredno stanje. Ekipa Državne službe za zaštitu i spašavanje, odnosno tim za pružanje prve pomoći je danonoćno u Karašici gdje su obavili i GPS markiranje kuća u kojima su bolesne i druge osobe kako bi ih mogli i u potpunom mraku i u slučaju da im moraju čamcima prilaziti (struja se isključuje u najgorem scenariju) pronaći, pomoći ili prevesti rijekom.Uz desetak crpki non-stop dežuraju vatrogasci i crpe procijeđenu vodu nazad preko nasipa u Dravu.
Osijek u ponedjeljak očekuje vodeni val Dravom. U Donjem gradu, gdje se prošle godine Drava izlila, pripremaju se vreće s pijeskom, pripremljeni su šahtovi i uvedeno danonoćno dežurstvo na nasipu.
U Osijeku je poplavljena lijeva obala, zatvoren je ZOO vrt, a jednako tako zabranjena je i plovidba rijekom. Najnovije