Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

CRVENI NOSOVI

CRVENI NOSOVI organiziraju klaunovsku radionicu-audiciju


OSIJEK - CRVENI NOSOVI klaunovidoktori organiziraju klaunovsku radionicu-audiciju za nove klaunovadoktore koji će posjećivati bolesnu djecu u KBC Osijek. Od početka prošle godine klaunovidoktori jednom mjesečno posjećuju odjel pedijatrije KBC Osijek.

Radionica-audicija održat će se u utorak, 07. listopada 2014. godine od 09:30–18:00 sati u Osijeku, odabrani kandidati obvezni su sudjelovati na cjelodnevnoj radionici.

Kako bi pristupili radionici-audiciji zainteresirani kandidati trebaju poslati životopis na engleskom jeziku sa slikom, s naglaskom na dosadašnji umjetnički angažman i školovanje te vještine koje mogu biti korisne u radu klaunovadoktora. Također svi kandidati trebaju pripremiti svoje viđenje klauna u obliku kratke klaunske etide u trajanju od 3 do 5 minuta, u kostimu ili dijelu kostima.

Radionicu će voditi Gary Edwards, dugogodišnji klaun i umjetnik, te umjetnički voditelj i osnivač ZDRAVOTNI KLAUN organizacije u Češkoj, kao i Červeny Nos u Slovačkoj. Radionica će biti usmjerena osnovama klauna, kreiranju karaktera i ostalim klaunskim tehnikama baziranim na Lecoq-ovoj školi kazališta pokreta, mime i klauna.

Pozivaju se svi zainteresirani glumci, glazbenici, cirkuski umjetnici, dramski pedagozi, plesači i drugi kandidati iz domene izvedbenih umjetnosti, s područja Osječko-baranjske županije da pristupe radionici-audiciji.

Klaunovidoktori su profesionalni klaunovi, redovito se educiraju za zvanje klaunadoktora kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Svaki mjesec nekoliko klaunova iz Hrvatske pohađa radionice u Međunarodnoj školi humora u Beču s kolegama iz međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori je udruga koja donosi osmijeh bolesnima i nemoćnima, prije svega djeci na liječenju u hrvatskim bolnicama. Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim klauno-terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Trenutno u udruzi djeluje 12 klaunovadoktora koji posjećuju dječje bolnice u Zagrebu, Rijeci i Osijeku te povremeno bolnice u ostalim gradovima diljem Hrvatske.
Za više informacija o radu Crvenih Nosova možete se javiti Zoranu Vukiću, umjetničkom direktoru na broj mobitela 099/2550356 ili na zoran.vukic@crveninosevi.hr.Najnovije