Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NOVE MOGUĆNOSTI

Regionalna konferencija organizacija civilnog društva


OSIJEK - Dana 11. studenoga 2014. godine, u Hotelu Osijek, od 10.00 do 16.00 sati, održati će se Regionalna konferencija organizacija civilnog društva «Nove mogućnosti».

Vrijeme je brojnih promjena i izazova za organizacije civilnoga društva; otvaraju su različite mogućnosti, ali i pitanja i problemi s kojima se organizacije svakodnevno suočavaju. Ovogodišnju regionalnu konferenciju posvećena je temama vezanim uz nove programe financiranja, novi Zakon o udrugama, strategiju društvenog/socijalnog poduzetništva i drugim aktualnim pitanjima kako bi civilno društvo pravovremeno dobilo informacije te na najbolji način iskoristilo prilike koje se otvaraju u narednom razdoblju. U isto vrijeme konferencija je važan prostor za dijalog između institucija i organizacija civilnoga društva koje imaju najbolji uvid u autentične potrebe zajednica u kojima djeluju.

Na konferenciji će sudjelovati 100-tinjak predstavnika organizacija civilnoga društva iz regije, predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ureda za udruge, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te predstavnici lokalne samouprave.

Konferencija je organizirana u okviru Programa ŠALTER kojeg u partnerstvu provode Volonterski centar Osijek kao Regionalni centar podrške, i Županijske suradne organizacije - PRONI Centar za socijalno podučavanje, podružnica Vukovar, Udruga „Oppidum“ iz Pleternice i Informativno pravni centar iz Slavonskog Broda.
 
Program ŠALTER je jedan od ukupno pet programa podrške koji se provode u Republici Hrvatskoj, a djeluje na području četiri županije: Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Požeško-slavonska i Brodsko-posavska.  Svrha programa je ostvariti ujednačen regionalni razvoj civilnoga društva i lokalnih zajednica te osigurati kontinuranu podršku društvenom razvoju. Program se provodi na temelju partnerske suradnje i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.Najnovije