Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

BET ON EU

Međunarodna konferencija projekta pod nazivom BET ON EU od 01.- 03. prosinca 2014.


OSIJEK  Od 01.- 03. prosinca 2014. odvija se međunarodna konferencija projekta pod nazivom "BET ON EU" Balkans and Europe Together: Opportunity for a New Experience towards Unification! (Balkan i Europa zajedno: Prigoda za novo iskustvo usmjereno ka ujedinjenju).

Projekt je zamišljen kao metafora OKLADE u procesu pristupanja Europskoj uniji: nakon podrobne analize prednosti i nedostataka članstva u EU te iskustava zemalja koje su već postale članice EU, svi partneri zajedno (19 partnera) odlučit će da li će stavit okladu na članstvo u EU. Ciljevi projekta su njegovanje odnosa i suradnje između europskih i balkanskih gradova i doprinos uspostavljanju dugoročne tematske mreže lokalnih vlasti koje su snažno aktivne i predane procesu proširenja Europske unije.

Grad Osijek partner je Gradu Subotici koji je nositelj projekta BET ON EU (Kladi se na EU) u sklopu programa Europske unije pod nazivom Europa za građane. Projekt je  prijavljen pod  Aktivnost 1. Aktivni građani za Europu, mjera 1. Bratimljenje gradova, 1.2.Tematsko umrežavanje pobratimljenih gradova. Projekt je započeo u travnju 2014. i traje 24 mjeseca.

U ovom projektu partner je i Asocijacija Agencija lokalne demokracije www.alda-europe.eu  a osječka Agencija lokalne demokracije pomaže u koordinaciji projektnih aktivnosti u Osijeku.

Konferencija ovoga projekta prvenstveno tematizira EU integracije, proces proširenja i koristi članstva u Europskoj uniji.

 

Prilozi:Najnovije