Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NCLC KUNA

Humanitarne aktivnosti NCLC Kuna u listopadu i studenom


OSIJEK - NC Lions club Kuna Osijek zajedno s partnerima, biciklistima Slavonije i Baranje 'Kotrljaneri' i građanskom inicijativom 'Veliki za Male' sredinom listopada organizirali su humanitarnu biciklijadu pod nazivom 'Biciklom velikih za Baranjske leptiriće'.

Biciklijada koja se pripremala nekoliko mjeseci okupila je više od 200 sudionika među kojima su bili i biciklisti iz Bjelovara, Siska, Virovitice, Suhopolja, Slavonskog Broda, Vukovara, Vinkovaca i Donjeg Miholjca. Sredstvima koja su prikupljena uplatama kotizacije sudionika i brojnih sponzora, kupljen je prilagođeni stacionarni bicikl za Baranjske leptiriće, udrugu roditelja djece s posebnim potrebama iz Belog Manastira, te je  poklonjeno još pet mountain bicikla s pripadajućom opremom u Bilju, Kneževim Vinogradima, Čemincu, Dardi i Osijeku. Uz bicikle i sigurnosnu opremu djecu su darivali predstavnici Odjela za prevenciju i sigurnost u prometu PU Osječko-baranjske, a svako je dijete dobilo i simboličan 'slani poklon' tvrtke DiCentra.

U sklopu ove baranjske biciklijade, održana je još jedna, pridružena humanitarna akcija prikupljanja novih i/ili rabljenih ručnika za osječku Sigurnu kuću. Članovi NCLC Kuna 10. studenog predali su prikupljenih 130 ručnika i još pedesetak pari papuča za žene i djecu, stanare Sigurne kuće. Djeca dječjeg vrtića Stribor tim su povodom oslikala kutije raznim veselim motivima u kojima su odneseni pokloni.

Sudionike biciklijade toga je dana grijalo sunce, a u hladnim zimskim danima staricu iz Istarske ulice u Osijeku grijat će izrezana četiri metra drva za ogrijev koja su posložena u njenom podrumu zahvaljujući članovima NCLC Kuna. Time je završena još jedna lijepa humaniratna priča biciklijade i njoj pridruženih akcija umotana u korice truda i rada organizatora i sudionika.

NCLC Kuna sa svojim prijateljima nastavlja dalje. U tijeku je akcija prikupljanja prehrambenih artikala, slatkiša i igračaka koji će, u ovom mjesecu darivanja, razveseliti pet obitelji u potrebi s područja grada Osijeka, Tenje i Darde.

Tekst: NCLC KunaNajnovije