Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

MIR I DOBRO

Problemi stambenog zbrinjavanja žrtava nasilja u obitelji


OSIJEK - U petak, 5. prosinca 2014.godine organiziran je okrugli stol na temu: „Problemi stambenog zbrinjavanja žrtava nasilja u obitelji“. Više o tome možete pročitati u tekstu voditelja projekta gđe. Ljiljane Božić Krstanović.

Pozivamo Vas na okrugli stol na temu: „Problemi stambenog zbrinjavanja žrtava nasilja u obitelji“ koji će se održati 5. prosinca 2014. godine u Esseker centru Osijek, Ribarska 4 i 6, prvi kat, lokal broj 31, s početkom u 12.00 sati.

Okrugli stol je namijenjen otvaranju komunikacije između civilnog i javnog sektora o stanju i problemima zabilježenim u provedbi Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji za razdoblje od 2011. do 2016. godine Mjere 7. osiguranje trajnog i privremenog stambenog zbrinjavanja žrtava nasilja u obitelji, te mogućnostima za njezino unaprjeđenje.

Na okrugli stol pozvani su da svoja gledišta između ostalih izlože Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Mirela Stanić-Popović, predstojnica Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Petar Mrkonjić, načelnik Sektora za gospodarenje i upravljanje stambenim jedinicama, predstavnici Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji, Grada Osijeka, Skloništa za žrtve nasilja u obitelji, Centra za socijalnu skrb Osijek, organizacije civilnog društva koje se bave zaštitom žrtava nasilja s područja Grada Osijeka, kao i predstavnici ostalih institucija uključeni u sustav zaštite od nasilja u obitelji.

Osim toga bit će to prilika za predstavljanje primjera dobre prakse Grada Zagreba koji je usvojio i uspješno provodi Zagrebačku strategiju zaštite od nasilja u obitelji za razdoblje od 2011. do 2016. godine koju će predstaviti Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda Grada Zagreba za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

KONTAKT:
Ljiljana Božić Krstanović, ljiljanabk@centar-za-mir.hr
Voditeljica projektaNajnovije