Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

DRŽAVNI STANOVI

Najam stanova u državnom vlasništvu s početnom cijenom od 15 kn za kvadrat


OSIJEK - Početna cijena najma stana od 15 kn po m2  svakome se čini primamljiva. Riječ je o 14 stanova na području Osijeka u fondu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Proteklog tjedna, od 2. do 4. prosinca, zainteresirani građani imali su  priliku razgledati ponuđene stanove te za njihov najam licitirati putem zatvorenih ponuda. Tko želi konkurirati za stanove mora, uz pisanu ponudu za licitaciju, dostaviti i potvrdu o uplaćenoj jamčevini koja, prema uvjetima natječaja, iznosi 45 kn za metar2 stana. Ugovor o najmu stana se potpisuje na 5 godina, s mogućnošću produljenja na dodatnih 5 godina.

Interes za razgledavanje mijenjao se od stana do stana. Većinu nekretnina došlo je pogledati bar desetak potencijalnih najmoprimaca i to uglavnom one stanove na atraktivnim lokacijama. I u ovom slučaju radi se o šarolikoj ponudi, odmah useljivim stanovima, ali i o onim derutnim, kojima predstoji ulaganje u uređenje.

Ponude za stanove otvaraju se 17. prosinca 2014. godine, u 12.30 sati, u prostorijama zgrade DUUDI-ja u Zagrebu (Dežmanova 10). Otvaranju ponuda ponuditelji mogu biti osobno prisutni ili ih pak mogu zastupati opunomoćenici. Ako za isti stan stignu dvije najbolje identične ponude, ponuditelji će biti pozvani da u roku od sedam dana dostave dopunu ponude. Osobama koje nisu ispunile uvjete natječaja i koje nisu ponudile najviši iznos najamnine, uplaćena jamčevina bit će vraćena u roku od 30 dana od dana otvaranja ponuda.

Ukoliko nakon otvaranja ponuda ne pristigne ponuda za poneki stan, javni poziv će biti za njih ponovljen. Ako ste ubuduće zainteresirani za najam stana u državnom vlasništvu, preostaje vam jedino da, nakon objave rezultata natječaja, pratite objave na službenim stranicama DUUDI-ja ili vas i mi iznenadimo tom informacijom.

Više o uvjetima Javnog poziva za podnošenje ponuda za najam stanova i o kojim lokacijama u Osijeku se radi možete vidjeti u prilozima.

Foto: Glas Slavonije / J. Šeri 


Prilozi:Najnovije