Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

4.KNJIZ

Knjiz - veselog natjecanja u poznavanju književnosti


OSIJEK - Pred nama je četvrto, blagdansko izdanje Knjiza - veselog natjecanja u poznavanju književnosti koje će se održati u Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku i Zagrebu.

Književni brk je ovog mjeseca organizirao malu potragu. Gledajući kroz lupu tragat će za nekim posebnim mjestima u životima pisaca koja su utjecala na njihova djela. No, da bi potraga bila potpuna u njoj mu se pridružuju i poznati istražitelji i detektivi poput Sherlocka Holmesa, Hercula Poirota, gospođice Marple, Philipa Marlowea, Nikole Banića... slavna imena žanra čija popularnost ne jenjava među čitateljima širom svijeta.

Knjiz će se održati 22. prosinca 2014. u Osijeku, Barcelona Pub (Vukovarska 4a), s početkom u 20 sati, Voditeljica: Mirna Šmit. Nagrade pobjedničkim ekipama ovog je mjeseca osigurala izdavačka kuća FOKUS , koja će najbolje natjecatelje u svim gradovima nagraditi vrijednim poklonima, naravno knjigama.

Knjiz se jednom mjesečno održava po uzoru na poznati format pub kviza. U Knjizu se natječu natjecateljske ekipe (od 2 do 5 članova) a prijavljuju se pod zajedničkim imenom ekipe. Pitanja se prezentiraju putem projektora a na njih se odgovara ispunjavanjem priloženog obrasca. Sudjelovati može svatko, neovisno o razini znanja, tako da sa svojom natjecateljskom ekipom u naznačeno vrijeme posjeti lokaciju održavanja Knjiza u njihovom gradu.

Ulaz slobodan!Najnovije