Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NAJAM STANOVA

Po završetku natječaja u ponudi ostalo sedam stanova


OSIJEK - Završio je javni natječaj za najam stanova u vlasništvu države u gradu Osijeku. Od 14 ponuđenih licitiralo se za njih sedam, a unatoč povoljnoj početnoj najamnini, za njih sedam nije pristigla ni jedna ponuda.

Najveće zanimanje potencijalni najmoprimci iskazali su za stan u Kapucinskoj ulici, površine 76,56 metara. Početna najamnina u iznosu 1148,40 kuna, dosegla je iznos od 2182,80kuna. Za stan najmanje površine od 13,93 četvorna metra, u Ulici Ivana Gorana Kovačića, postignuta je cijena najamnine od 323,45 kuna.

Ponude za najam stanova u gradu Osijeku primale su se do 17. prosinca 2014. u podne u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, nakon čega su i otvorene. S najpovoljnijim ponuditeljem za svaki pojedini stan zaključit će se ugovor o najmu stana na rok od pet godina, uz mogućnost, nakon isteka tog roka, sklapanja novog ugovora na pet godina ako najmoprimac u cijelosti ispunjava obveze iz ugovora. Ugovorom će se regulirati uvjeti održavanja i korištenja stana.

Najboljim ponuditeljima, kao i ostalim sudionicima natječaja, biti će poslana obavijest o izboru najboljeg ponuditelja. Sudionicima natječaja koji nisu izabrani za najboljeg ponuditelja biti će vraćena jamčevina.

Sedam stanova za koje nije pristigla ni jedna ponuda naknadno će biti otvoren natječaj. Stanovi koji su ostali na popisu nalaze se na adresama: Bartola Kašića 54, Dobriše Cesarića 24, Krapinsko naselje 10b, Opatijska 36, Petra Preradovića 7, Vukovarska 23, Ružina 5.

Ukoliko ste zainteresirani za najam državnih stanova dodatne informacije možete dobiti na službenoj stranici DUUDI-a. 

Foto: Glas Slavonije / J. Šeri   Najnovije