Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

E-CIGARETE

Tekućine za E cigarete po 6,25kn?


Tekućine za E cigarete po 6,25kn?
I vama je dosadio smrad duhanskog dima i stotine karcinogenih tvari koje uvlačite putem njega pa ste prešli na električne cigarete?

Niste sami, milijuni pušača iz SAD­a i EU prelaze na električne cigarete u zadnjih nekoliko godina s ciljem zdravije alternative ili potpunog prestanka pušenja. Iako je e cigareta relativno nov uređaj pa tako i nije napravljeno puno studija o njenoj učinkovitosti kod prestanka pušenja, u zadnje vrijeme se sve više pažnje posvećuje tome pa možemo vidjeti i neke nedavno objavljena istraživanja gdje je navedeno da je prestanak pušenja uz pomoć električnih cigareta jedna prilično uspješna metoda, čak i kod osoba koje nisu krenule s tom namjerom.

Ako ste i vi među njima, onda ste i sami vjerojatno primijetili taj "fenomen", no nije to ništa neobično ni nevjerojatno ako znamo da i tekućine za električne cigarete sadržavaju nikotin. Nikotin iz tih e tekućina se doduše ne apsorbira tako učinkovito kao kod klasičnih cigareta, no dovoljno je učinkovit da vam splasne želja za klasičnim cigaretama.

Još jedna odlična stvar kod tekućina za električne cigarete je ta što dolaze s različitim koncentracijama nikotina pa čak i bez njega. Najčešće koncentracije nikotina su 0,6,11,12,16 i 18 mg/ml tekućine pa tako krenete od jačih, s vremenom prelazite na slabije sve dok ne krenete koristiti tekućine bez nikotina ili jednostavno prestanete koristiti i električnu cigaretu. Vrlo jednostavno i učinkovito sredstvo.

Koliko koštaju i gdje ih kupiti
Cijene tekućina za električne cigarete variraju najčešće od 15­ak kuna pa sve do 80­ak za bočicu od 10ml. Trenutno najpovoljnije što se može pronaći u RH je po 6,25 kuna na web shopu vaporizacija.hr Ovih dana traje rasprodaja popularnih Dekang Silver tekućina (najprodavanijih tekućina za električne cigarete u svijetu i Hrvatskoj) na vaporizacija.hr pa je to svakako odlična prilika za korisnike električnih cigareta da se na vrijeme opskrbe tekućinama.

Redovne cijene su 14,99 kuna što isto tako nije pretjerano, mogli bismo reći da je i ta redovna cijena vrlo povoljna.

Gore smo spomenuli ta tekućine dolaze u bočicama od 10ml, a što to zapravo znači tj. koliko može trajati jedna bočica? Ovo naravno zavisi o vama i o vašem stilu pušenja, mogli bismo reći da ovisi o tome koliko ste žestoki po tom pitanju. Računica je uglavnom ovakva – kod tekućine s 11 ili 12 mg/ml nikotina, 2 mililitra tekućine bi bila kao jedna kutija cigareta. Dakle u ovom slučaju, jedna bočica od 10ml tekućine bi zamjenjivala cca 5 kutija cigareta. Po cijeni od 15­ak kuna (ili čak 6,25kn) ovo je nesumnjivo neusporedivo bolja financijska opcija jer znamo da 5 kutija cigareta košta cca 100 kuna.

Koje odabrati
Ako ste tek prešli ili planirate prijeći na električne cigarete, sigurno ste vidjeli da ima puno različitih aroma kod e tekućina i sigurno vas zanima koja je najbolja? Ovo je vrlo nezahvalno govoriti jer postoji ona izreka – o ukusima se ne raspravlja. Generalno, pušači koji tek prelaze s klasičnih cigareta na električne, u početku uvijek biraju duhanske arome sa 16 i 18 ili 11 i 12 mg/ml nikotina. Duhanske arome dolaze u različitim varijantama koje pokušavaju imitirati sve popularne cigarete na tržištu pa je najbolje za početak uzeti nekoliko različitih vrsta, sve dok ne nađete onu ili one koje vam najviše odgovaraju.Najnovije