zatvori oglas

NCLC KUNA

Završena akcija Knjiga za sve


OSIJEK - Desetodnevna akcija prikupljanja knjiga za obnovu knjižnice u Osnovnoj školi Ivana Filipovića u Račinovcima pod nazivom "Knjiga za sve" uspješno je privedena kraju u petak 23. siječnja 2015. godine kada su prikupljene knjige predane Općinskoj narodnoj knjižnici u Drenovcima i školskoj knjižnici u Račinovcima.

Podsjetimo, akciju prikupljanja knjiga organizirali su početkom siječnja ove godine zajedno Udruga studenata Građevinskog fakulteta u Osijeku (SGFOS) i NC Lions Club "Kuna" iz Osijeka pozvavši osječane da se uključe u akciju i doniraju literaturu primjerenu osnovnoškolskom uzrastu. Knjige su prikupljane na Građevinskom fakultetu u Osijeku, te u oba osječka studentska doma, a po završetku akcije nakon što su knjige razvrstane, organizatori su oduševljeno pobrojali više od 1000 naslova. Najveći je naglasak stavljen na potrebu za osnovnoškolskom lektirom, a takvih je naslova prikupljeno stotinjak, dok je prikupljen i značajan broj nelektirnih naslova primjerenih školskom uzrastu.

U ime osječkog NC Lions cluba"Kuna" iz Osijeka i studenata iz udruge SGFOS Građevinskog fakulteta oko 700 knjiga su u petak, 23. siječnja ravnatelju drenovačke knjižnice predali predsjednik Lionsa "Kuna" Karlo Nyarko i članice Verica Jovanovski i Irena Ištoka Otković, dok su u ime studenata knjige donirali Ivana Klasanović i Vladimir Harhaj. Ravnatelj drenovačke narodne knjižnice Goran Pavlović zahvalio je na donaciji i istaknuo kako će knjige svoje mjesto pronaći u fondu budućih mjesnih knjižnica koje će biti osnovane u nekoliko okolnih sela kako bi se stanovnicima toga kraja što više približila književnost. Osječani su tom prigodom u pratnji ravnatelja knjižnice obišli moderan i lijepo opremljen prostor drenovačke narodne knjižnice.

Nešto više od 300 knjiga prikladnih osnovnoškolskom uzrastu, od čega je stotinjak lektirnih naslova, stiglo je i u knjižnicu Osnovne škole Ivana Filipovića u Račinovcima istoga dana, u petak 23. siječnja 2015. Knjige su ravnateljici OŠ Ivana Filipovića Ljubici Brnić i knjižničarki Sanji Šušnjara uručili osječki Lionsi s mladim kolegama iz Udruge studenata Građevinskog fakulteta, a oduševljenje učenika donacijom bilo je veliko, tako da su mališani i sami pohitali prenijeti knjige iz vozila u knjižnicu.

Učenik račinovačke škole Donatelo rekao je tom prilikom kako se raduje ovom poklonu jer voli čitati, a bio je kaže, jako žalostan kada su knjige stradale u poplavi prošloga proljeća. Naime, prostor knjižnice i same škole Ivana Filipovića u Račinovcima pretrpio je teško razaranje u prošlogodišnjoj svibanjskoj poplavi. Knjige su stigle na odredište i donijele svoje priče, ne samo priče o knjigama, nego i priču o djeljenju, priču o našim sugrađanima spremnima pomoći, priču o mladim ljudima koji prepoznaju probleme okruženja u kojem žive.  Osječki Lionsi "Kune" još jednom zahvaljuju svima koji su se uključili u akciju Knjiga za sve!

Tekst: NCLC KunaNajnovije