zatvori oglas

IPA PROJEKT

Doprinos poljoprivrede čistom okolišu i zdravoj hrani


OSIJEK - U organizaciji Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i Hrvatske agencije za hranu, u petak, 30. siječnja 2015., s početkom u 9:30 h, u Auli Magni Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku (Kralja Petra Svačića 1D) održat će se Stručna radionica IPA projekta:  Doprinos poljoprivrede čistom okolišu i zdravoj hrani (AGRI – CONTO – CLEEN)

Radionica je namijenjena poljoprivrednim proizvođačima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, udrugama proizvođača i potrošača, djelatnicima savjetodavnih službi, lokalnim i regionalnim samoupravama, ali i svim žiteljima pograničnog područja zainteresiranim za zdravu hranu i očuvanje okoliša.

Cilj radionice je povezivanje poljoprivrednih proizvođača i potrošača, prezentacija projektnih aktivnosti i edukacija proizvođača u pravcu ekološke i ekonomske optimizacije poljoprivredne proizvodnje.

Radionica je besplatna za sve zainteresirane sudionike!

Radionicu će otvoriti mr.sc. Denis Ambruš, zamjenik gradonačelnika grada Osijeka te zamjenik župana Osječko-baranjske županije, dr. sc. Željko Kraljičak.

O PROJEKTU:
Projekt, ukupne vrijednosti nešto više od 400.000 €, dio je programa IPA II – Pograničnog programa Hrvatska – Srbija, a glavni mu je cilj povećanje doprinosa poljoprivrede očuvanju okoliša i izgradnja sustava poljoprivredne proizvodnje u pravcu proizvodnje kvalitetnije hrane i poljoprivrednih proizvoda te povećanje svijesti javnosti o utjecaju poljoprivrede na očuvanje okoliša i proizvodnju zdrave hrane. Program u Hrvatskoj se provodi na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.


Sara Mikrut dipl. iur.                                                     
Viši stručni savjetnik za komunikacije i  odnose s javnošću
Hrvatska agencija za hranu

Foto: Glas Slavonije/J. ŠeriNajnovije