Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

SRCE SRCU

Obilježavanje tjedna dječjih srčanih bolesti 7. veljače


OSIJEK - Zbog najavljenog lošijeg vremena promijenili smo lokaciju održavanja programa vezanog za Festival srca na TRG SLOBODE ISPOD JEDRA KOD ŠETAČA , OSIJEK 07.02.2015 godine s početkom  programa u 11h.
Hvala Vam od srca u ime 10 000 djece i njihovih roditelja!

Udruga Veliko srce malom srcu poziva Osječane u subotu, 7. veljače 2015. godine, da s njima obilježimo početak svjetskog tjedna dječjih srčanih bolesti (od 7. do 14. veljače tekuće godine).

Sama akcija će se odvijati u vremenu od 11 do 13 sati, a simboličnim puštanjem balona u 12 sati te plesnim programom i službeno će biti otvoren tjedan. Jedna mala Osječanka - lice s naslovnice - Ana Jerković (Taekwondo klub Osijek) članica je Udruge.

O Udruzi:

Veliko srce malom srcu je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Osnovana je 1994. godine u Zagrebu, i kao takva je jedna od najstarijih u Hrvatskoj.
Osnovni su ciljevi Udruge:
-    razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka;
-    potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju;
-    prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove
-    osvješćivanje građana Republike Hrvatske o tome što znači biti dijete sa prirođenom srčanom greškom, što znači biti njihov roditelj  ili liječnik
-    pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i greškama

Petu godinu za redom Udruga Veliko srce malom srcu obilježava svjetski tjedan dječjih srčanih bolesti. Danas u Hrvatskoj ima oko 10 000 djece sa srčanim bolestima, a godišnje ih se rađa oko 500. Najmanje što možemo učiniti za njih je odvojiti toliko vreme da pustimo jedan balon.Najnovije