Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HRVATSKA-KANADA

Kako do Kanade?


OSIJEK - Odlazak u druge zemlje radi rješavanja egzistencije za neke je trend, ali za glavne aktere to je potreba. Jedna od zemalja u koju je unazad pet godina uselio znatan broj Slavonaca je Kanada. Stoga vam donosimo dvije novine vezane za relaciju Hrvatska-Kanada.

Grčka zrakoplovna tvrtka SkyGreece Airlines prepoznala je poslovnu šansu u povezivanju direktnom zračnom linijom Toronto i Zagreb. Iako se radi o sezonskoj liniji, vijest će svakako obradovati buduće korisnike usluga avioprijevoznika jer će na taj način uštedjeti na vremenu putovanja, te oslobođeni brojnih presjedanja.

Avionom put Toronta moći ćete letjeti jednom tjedno, a sezona leta iz Zagreba počinje 24. lipnja 2015. godine.

Druga obavijest vezana je za promjenu pravila useljavanja u Kanadu. Najavljeno je da će u siječnju ove godine započeti program 'ekspresnih' viza. Koje novine donosi program? Budući imigranti prvo iskažu interes za dolazak u Kanadu, potom odgovore na niz pitanja o svojim vještinama, edukaciji te jezicima koje govore. Njihov bi se profil tada usporedio s potrebama tržišta rada, a zatim bi im se posao ponudio kroz četiri programa na koji će se moći prijaviti. Time će se omogućiti da Kanada izabere najbolje radnike koji se prijave, a ne one koji se prijave prvi kao što je bilo do sada. Cijeli bi se proces dobivanja dozvola skratio na šest mjeseci i manje.

Ono što se čini najzanimljivije jest da se putem 'Express Entry' sistema viza pruža mogućnost dugoročnog ostanka u Kanadi - odabranima.       

 Najnovije