Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

STVORIMO BOLJI INTERNET

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta


OSIJEK - Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka obilježava Dan sigurnijeg interneta organizirajući predavanje u informativnom prostoru policije u TC Avenue Mall u Osijeku.  Svi zainteresirani osnovnoškolci mogu se u utorak 10. veljače od 9-17h uključiti i sudjelovati u kvizu putem linka: www.boljiinternet2015.com. Opširnije o samom projektu možete pročitati u nastavku.

Na inicijativu Europske komisije, a uz podršku međunarodne organizacije INSAFE – europske mreže centara za sigurniji Internet, Dan sigurnijeg interneta se dugi niz godina obilježava u preko sto zemalja diljem svijeta. Tom prilikom brojni akteri iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medijske politike i telekomunikacijskog sektora promoviraju sigurno i odgovorno korištenje interneta i informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Svake godine bira se moto koji stavlja akcent na određenu problematiku.

S obzirom na razvijenu suradnju sa školama i partnerima prethodnih godina, Dan sigurnijeg interneta u Republici Hrvatskoj obilježiti će se i ove godine od strane Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka. Vođeni postignutim uspjehom prošlogodišnje kampanje, Dan sigurnijeg interneta 2015. će se obilježiti 10. veljače pod istim motom „Stvorimo bolji internet zajedno“ („Let's create a better internet together").

Prošlogodišnjih 6000 sudionika, osnovnoškolaca iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, odličan su pokazatelj da su djeca aktivno sudjelovala u stvaranju boljeg interneta učeći o njegovom sigurnijem korištenju. Zahvaljujući našim pokroviteljima ove godine, tvrtkama Microsoft i Terrakom, odlučili smo ponoviti kviz i podijeliti nagrade najuspješnijim i najsretnijim sudionicima.

U suradnji s našim dugogodišnjim partnerom, Odjelom prevencije PU osječko-baranjske, pozivamo naše najmlađe sugrađane da nas posjete u informativnom prostoru policije u TC Avenue Mall u Osijeku, poslušaju predavanja u subotu i nedjelju od 17-19h, a u utorak 10. veljače, sudjeluju u kvizu i možda osvoje vrijedne nagrade.

Sve ostale osnovnoškolce koji neće prisustvovati predavanjima u TC Avenue Mall, pozivamo da se u utorak 10. veljače od 9-17h uključe i sudjeluju u kvizu putem linka: www.boljiinternet2015.com

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu neprestano osmišljava nove projekte, programe i alate kako bi svakodnevno surfanje internetom učinio što sigurnijim za djecu i mlade. Ovim putem pozivamo djecu i mlade, roditelje i učitelje da posjete našu Internet stranicu www.cnzd.org te se informiraju o sigurnijem korištenju interneta i prijavi online neprimjerenog sadržaja Centru za nestalu i zlostavljanu djecu. Za dodatnu pomoć, stojimo na raspolaganju putem mail-a: info@cnzd.org.

Stvorimo bolji internet zajedno!

 Centar za nestalu i zlostavljanu djecuNajnovije