Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

LJETNI GASTARBEITER

Kako studenti mogu dobiti posao u Njemačkoj ovo ljeto?


OSIJEK - Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je vijest koja bi mogla zainteresirati i osječke studente. Naime, Središnji ured za posredovanje SR Njemačke (ZAV) iz Bonna omogućava određenom broju inozemnih studenata zapošljavanje u SR Njemačkoj na najviše tri mjeseca u kalendarskoj godini za vrijeme ljetnih praznika.

Osnovni uvjeti za rad u Njemačkoj tijekom ljeta jesu da je osoba redoviti student sveučilišta (uključivo i visokih škola), dobro poznaje njemački jezik i posjeduje raspoloživost za rad u SR Njemačkoj najmanje dva mjeseca tijekom ljetnih praznika. Prilikom zahtjeva za ovaj posao zabranjeno je inzistirati na radu u određenoj pokrajini ili gradu te se mora biti spreman na prihvaćanje različitih poslova iz različitih zanimanja.

Prijave studenata za zapošljavanje u 2015. godini zaprimaju se do 26. veljače, a potpunu je dokumentaciju potrebno dostaviti na adresu EURES–ova ureda: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Osijek, Kneza Trpimira 2, 31000 Osijek, EURES savjetnica Enisa Kifer, ili mail adresu EURES-Osijek@hzz.hr.

Tekst: Glas Slavonije
Foto: Glas Slavonije/Davor Kibel .
 Najnovije