Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

UDRUGA KVAKA

Što danas mogu učiniti da budem bolji roditelj nego jučer?


OSIJEK - To je pitanje na koje vam odgovor može dati tim mladih stručnjaka iz različitih društveno humanističkih profesija okupljen u Udruzi Kvaka.

Osnovne smjernice rada Udruge su pružanje usluga građanima Osijeka i Osječko-baranjske županije (prvenstveno djeci, mladima i roditeljima) u svrhu zaštite mentalnog zdravlja i pozitivne obiteljske klime. Kada kažemo - vodim brigu o svom zdravlju - mislimo isključivo na tjelesno zdravlje. Briga za mentalno zdravlje je u biti prevencija za mnoge tjelesne tegobe, nije lako biti zadovoljan i sretan, sagledati objektivno stvari, živjeti u sadašnjosti i riješiti svaki problem.

    “Ne odrastaju samo djeca. Odrastaju i roditelji.
    Koliko god promatrali djecu da vidimo što će napraviti od svojih života,
    oni gledaju nas da vide što mi radimo s našim životom.
    Zato, ne mogu reći djetetu da posegne za zvijezdama.
    Sve što mogu napraviti je da sama posegnem za njima.”

Rad Udruge Kvaka biti će posebno usmjeren na djecu i mlade te na probleme koji su karakteristični za pojedinu razvojnu dob. Prezentacija rada Udruge održati će se kroz druženja volontera s građanstvom povodom 8. Tjedna psihologije u četvrtak, 19. i u petak, 20. veljače 2015. godine u vremenu od 17 do 20 sati, na adresi Ive Tijardovića 4, u Osijeku.  Na druženju građani će moći postaviti upite o djelovanju Udruge i više saznati o budućem radu i skorom otvaranju Poliklinike za psihijatriju, psihologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i fizikalnu terapiju za djecu i mlade.

Više informacija o njihovom radu potražite na službenoj stranici UDRUGE.

Izvor: Udruga Kvaka Najnovije