Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KUNA ZA MEDU

Teddy the Guardian od sutra na Klinici za pedijatriju


OSIJEK - Zasigurno ste proteklih mjeseci putem medija bili upoznati sa zajedničkom akcijom Blitz-CineStara i Blitz film i video distribucije pod nazivom SVI ZA MEDU. Samo mali podsjetnik: od svake kupljene ulaznice za film Medvjedić Paddingtonove do 31. siječnja 2015.godine odvojena je KUNA za kupnju Teddya.

Cilj akcije je bio prikupiti sredstva kako bi deset bolnica u Hrvatskoj dobilo pametne medvjediće TEDDY THE GUARDIAN te nužno potrebnu opremu. Došao je red i na Kliniku za pedijatriju KBC Osijek. Pametni medvjedić samo je dio vrijedne donacije koju će u petak, 13. ožujka u 12 sati svečano uručiti upravitelj multipleksa CineStara Osijek Ivan Arambašić.

Što je to Teddy the Guardian
 
Teddy the Guardian je inovativni proizvod Josipe Majić i Ane Burice pomoću koga se može na lak način djeci očitati vitalne znakove. Naizgled jest mekani plišani medvjedić, no zapravo je to hardver koji ugrađenim senzorima u šapi mjeri otkucaje srca, krvni tlak, zasićenost kisikom i tjelesnu temperaturu. Sve te podatke šalje bežičnim putem na pametne telefone. Elektronički dijelovi Teddy The Guardiana zaštićeni su posebnim silikonom te se medvjedić može lako prati čak na 90 stupnjeva. Time je uklonjena je bojazan roditelja kako je medvjedića "diralo" puno djece. Najnovije