Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

CTK OSIJEK

Obilježavanje Arduino Day 2015. u Domu tehnike


OSIJEK - U suradnji sa ZTK osječko-baranjske županije i ZTK Gada Osijeka, Informatički klub - #labOS hacklab organizira dan otvorenih vrata u subotu, 28. ožujka 2015., kada se slavi nastanak Arduina.

Događaj se odvija na svjetskoj razini te se njegovu obilježavanju pridružio i Osijek! Održat će se predavanje “Uvod u Arduino”, o Arduino tehnologiji koje će posjetitelji moći odslušati , a sukladno s predavanjima organizirat će se i radionice na kojima će postojati mogućnost sudjelovanja u izradi različitih programa koristeći Arduino, kako bi se svi upoznali s njegovom funkcionalnošću. Kako bi se Arduino što više približio zainteresiranim posjetiteljima, demonstrirat će se praktična primjena Arduino tehnologije na različitim primjerima kao što su LED kocka, RFID čitač, očitavanje senzora i još mnogo drugih. Cijeli dan je Dom tehnike otvoren zainteresiranima da nas posjete , saznaju kako što funkcionira i jednostavno pogledaju što se događa i radi s Arduinom.

Raspored događanja je sljedeći:

 9:00 - otvaranje vrata, demonstracije i projekti (do kraja dana)
16:00 - predavanje „Uvod u Arduino“
17:00 - 3d printanje, Ultimaker 2
19:00 - zatvaranje vrata

Arduino je razvojni sustav za programiranje mikrokontrolera, odnosno, omogućava stvaranje uređaja koji omogućavaju spajanje računala s fizičkim svijetom. S obzirom na svoju upotrebljivost i funkcionalnost, Arduino uređaji su se razvili u više različitih vrsti od kojih su u širokoj upotrebi Arduino UNO, Arduino Leonardo, Arduino Mega, Arduino Nano i još mnogi drugi.

Posjetite nas 28. ožujka, velika dvorana Doma tehnike (2. kat), na adresi Trg Jurja Križanića 1, upoznajte se s Arduinom te postanite dio svjetskog Arduino Day-a 2015.!

Linkovi:

http://hacklabos.org/2015/03/arduino-day-2015/
https://day.arduino.cc/#/

Izvor: CTK OsijekNajnovije