Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

OTOK MOLENE

Međunarodni radni kamp u Francuskoj


OSIJEK - Prosljeđujemo vam informaciju Agencije lokalne demokracije iz Osijeka o organiziranju međunarodnog radnog kampa na francuskom otoku Molene.

Jeste li spremni doći na otok na kraju svijeta? Sudjelujte u obnovi i zaštiti nevjerojatnog naslijeđa, prepoznatog od strane UNESC-a na prekrasnom otoku Molène u Francuskoj!

Tijekom međunarodnog radnog kampa mladi  sudionici iz Hrvatske, Njemačke i Francuske imaju priliku sudjelovati u  restauraciji niskog suhozida  koji štiti od morskog vjetra i na taj način  biljkama  na  otoku omogućava rast. Više nego bilo gdje drugdje, na otoku je ravnoteža krhka: boreći se protiv invazivnih biljaka koje prijete lokalnoj flori pomoći ćete u očuvanju prirodnog naslijeđa. Otkrit ćete otočki način života koji odlikuje neprestano promišljanje o resursima, njihovim granicama i održivosti.  Ovo je  prilika  da  s  mladim Francuzima, Nijemcima i Hrvatima razmijenite razmišljanja o otočkom načinu života kao i o važnosti ekologije i zaštite prirode, ali i vlastite kulture i kultura ostalih  zemalja.  Ovaj  projekt  je  organiziran  u suradnji s Regionalnim nacionalnim parkom u Bretanji (PNRA) i gradskim poglavarstvom otoka Molène.

Vrijeme: 17. - 27. srpnja 2015.
Mjesto: Otok Molène, Bretanja, Francuska
Dob sudionika: 16 - 25 godina
Participacija: 100 eura
Rok za prijavu: 20. svibnja 2015.

Izvor: Agencija lokalne demokracije
 

Prilozi:Najnovije