Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HRVATSKA VOLONTIRA

Projekcija filma Hrvatska volontira - Osijek


OSIJEK - u tjednu od 18. do 23. svibnja 2015. godine odžana je manifestacija Hrvatska volontira s ciljem promoviranja idaljnjeg razvoja volonterstva. Manifestacija je ove godine u cijeloj Hrvatskoj okupila 195 organizatora volontiranja koji su u preko 60 gradova proveli više od 290 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju sretnije i bolje zajednice.

U Osijeku je u šest dana trajanja manifestacije održano 18 volonterskih aktivnosti u koje su se uključile brojne škole, udruge i ustanove te dale svoj doprinos promociji volonterstva. Svoj poseban doprinos dali su i učenici filmske skupine Medicinske škole Osijek koji su uz mentorstvo prof. Đurđice Radić obilazili i snimali volonterske aktivnosti u Osijeku te u suradnji s Kinematografima Osijek d.d. montirali trinaestominutni film ,,Hrvatska volontira - Osijek". Rezultati volonterskih aktivnosti u Osijeku su obojena čekaonica u Domu zdravlja, druženje sa psima, stečene vještine pripreme obroka te razne socijalne vještine, proslavljeni rođendani najstarijih i pročitane priče najmlađima, odigrane utakmice i pogledane predstave, uljepšani prostori info kluba, očišćen rondel od žvakačih guma, informirani mladi i drugi građani na sajmu ,,iMOS - Snaga sudjelovanja".

Film ,,Hrvatska volontira - Osijek" koji daje pregled volonterskih aktivnosti održanih u Osijeku te promovira vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca bit će premijerno prikazan u petak 29. svibnja 2015. godine u Kinu Urania, Vjekoslava Hengla 1, s početkom u 18:00 sati.

Izvor: Volonterski centar OsijekNajnovije