Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

OLJETNICA ZLO

Obilježeno 35 godina Zračne luke Osijek


OSIJEK - U povodu 35. obljetnice od početka rada, Zračna luka Osijek je u foajeu HNK, u ponedjeljak, 29. lipnja, pripremila prigodnu svečanost kojoj su nazočili bivši i sadašnji zaposlenici, predstavnici tvrtki koje surađuju sa Zračnom lukom, predstavnici suvlasnika – Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske – kolege iz drugih hrvatskih zračnih luka, te brojni ugledni gosti.

U ime domaćina, Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek, je podsjetio na brojne nedaće s kojima se osječki aerodrom suočio u svojoj prošlosti, ali i na vrijedne poslovne uspjehe koje aerodrom ostvaruje posljednjih godina. Prema njegovim riječima, rezultat je to prvenstveno dobrog rada svih djelatnika, ali i sinergijskog djelovanja i pomoći grada, županije i države. Marinić je istaknuo zadovoljstvo zrakoplovnih kompanija koje koriste osječku zračnu luku, kao i česte ocjene Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo koje upravo osječki aerodrom označavaju kao najbolji hrvatski aerodrom.

U sklopu ovog obilježavanja, prikazan je i kratki retrospektivni film „Zračna luka Osijek – naših prvih 35 godina“ o povijesti i sadašnjosti Zračne luke Osijek. Film potpisuje osječki novinar Svetozar Sarkanjac, a produkcijske usluge osječka tvrtka Trotoar.

Izvor: Pannonia PromediaNajnovije