Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HUMANITARNA BICIKLIJADA

Bicikl vozi – Hrvatskoj pomoziOSIJEK - Udruga Biciklistice Hrvatske, čija je potpredsjednica ORaH-ova povjerenica za grad Belišće Vedrana Kopić, organizira humanitarnu žensku biciklijadu kroz Hrvatsku pod sloganom ”Bicikl vozi – Hrvatskoj pomozi” koja će se održati od 13. do 17. srpnja 2015. od Osijeka do Splita. Organizatorica ove humanitarne biciklijade i predsjednica Udruge Biciklistice Hrvatske Kristina Lenard.

U pet dana ove djevojke biciklom će prijeći će više od 900  km. Humanitarna biciklijada započinje danas 13.7. u 10h u Osijeku, a završava u petak 17.7.2015. kada planiraju stići do cilja u Splitu. Putem će posjetiti udrugu Dodir iz Osijeka, podružnicu saveza Centra za rehabilitaciju Dodir iz Zagreba, te Centre za rehabilitaciju u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Donirat će im stacionarne bicikle i različite stvari potrebne za fizikalnu terapiju, a i svakodnevne potrepštine.
 
Cilj ove humanitarne biciklijade je promicati biciklistički sport, zdrave životne navike i očuvanje okoliša korištenjem okolišno prihvatljivih prijevoznih sredstava.

Tajana Maroši,
Glasnogovornica regije Istok

 Najnovije