Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

SLAMA

Slama – Land Art Festival – PRIJAVE ZA VOLONTERE


OSIJEK - Pred vama su još samo dva dana ukoliko se želite prijaviti kao volonter na ovogodišnjem Slama - Land Art Festivalu.

Ovogodišnji Land Art Festival – SLAMA održat će se od 03. do 09. kolovoza 2015. u Belom Manastiru, na području Šećeranskog jezera, a tema, desetog po redu, Land art festivala – Slama je JEDINSTVO.

Pozivamo sve zainteresirane osobe koje su u mogućnosti biti na raspolaganju od 04. do 10. kolovoza da se prijave na natječaj za volontere ovogodišnjeg festivala. Volonterima će biti osiguran dnevni obrok i piće, uvid u organizacijsku strukturu festivala, neprocjenjivo iskustvo, osiguran ulaz na završnu svečanost i upis aktivnosti u volontersku knjižicu.

Natječaj je otvoren od 20. do 31. srpnja, a dovoljno je poslati biografiju na barbara.kunovac@gmail.com

Vremenski raspon volontiranja biti će ovisno o zadacima i mogućnostima u sklopu priprema i samog tjeka festivala, te se sastoji od različitih faza i oblika rada. Volonteri na festivalu pridonose cijelokopnoj realizaciji programa i od samog početka su bitan segment organizacije. Uz kreativno druženje i rad, potiče se umjetnička i ekološka svjest i njeguje tradicija i baština našega podneblja. Sudjelovanjem u ostvarivanju projekta volonteri razvijaju razne vještine, otkrivaju skrivene talente i stječu nova i nezaboravna iskustva.

Slama je umjetnički koncept koji objedinjuje istodobno manifestaciju i prostor umjetničkog djelovanja. Osim toga, spaja kultrunu baštinu, koristeći prirodne resurse i promovirajući načela održivog razvitka. Slama okuplja umjetnike iz cijeloga svijeta koji u umjetničkoj koloniji tjedan dana stvaraju skulpture od Slame. Vrhunac događaja je festival otvoren za javnost i spaljivanje centralne skulpture te prigodni glazbeno kulturni program.

S poštovanjem Nikola FallerNajnovije