Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

NOVE VIJESTI

Javni poziv za nominacije za Nagradu „Krunoslav Sukić“ 2015.


OSIJEK - Nagrada i priznanja „Krunoslav Sukić“  je prva mirovna nagrada u Hrvatskoj. Dodjeljujemo je sedmu godinu za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja. Namijenjena je osobama, organizacijama, školama koji ispravno življenje za dobro ljudi, zajednice i prirode svjedoče građanskom i ljudskom zauzetošću. Primjeri su kako povezivanje osobnog razvoja uz opće dobro oslobađa kreativne potencijale i radost.

Nagrada nosi ime osječanina, jednog od utemeljitelja Centra za mir,  mirovnog aktivista i humaniste prof. Krunoslava Sukića. On reprezentira javno malo poznate i priznate muškarce i žene koji su, unatoč ratu i u ratu te u ovakvim teškim, gotovo zbunjujućim tranzicijskim vremenima, činili i čine sve što je njima moguće da kao društvo i politička zajednica nenasilnim metodama napredujemo prema pravednijem, demokratskom društvu -  gdje će pojedinci i zajednica imati prostor za razvijanje svojih kreativnih potencijala ali ne na štetu drugoga i bez  straha od drugoga – nego da njegujući  solidarnost i suradnju njegujemo, održavamo i unapređujemo mir.

Kroz ovih sedam godina Nagrade je postala prepoznatljivo mjesta okupljanja radi zahvale, ohrabrenja i proslave. Na svečanost dodjele Nagrade dolaze gosti iz cijele Hrvatske, regije i međunarodno.

Javni poziv za nominacije za Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ 2015'. od 5. rujna do 15. studenoga 2015.g.

Uvjeti natječaja i obrasci su objavljeni na mrežnoj stranici Nagrade       

http://www.krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/nagrada/
http://www.krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/prijava/

Predlagati mogu fizičke i pravne osobe.

Proglašenje nagrađenih je na svečanosti u Osijeku, 9. prosinca 2015.

Kontakt: nagrada@centar-za-mir.hr
Katarina Kruhonja - mob. 092 135 0008Najnovije