Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HUMANOST

Hrvatski Crveni križ pokrenuo dodatnu akciju za pomoć izbjeglicama


OSIJEK - Kako bi u svakoj kriznoj situaciji čim prije mogao reagirati prikupljanjem i podjelom najnužnijih namirnica potrebitima, Hrvatski Crveni križ je pripremio projekt  Dar za pravu stvar. Cilj ovog projekta je da osigura u kratkom vremenu zajedno s građanima i kompanijama prikupljanje točno onih potrepština koje su u tom trenutku najnužnije, a koje su to, najčešće ovise o vrsti same krizne situacije.

Izbjeglička kriza u kojoj smo se našli upravo je moment u kojem je potrebno promptno reagirati s preciznim stvarima koje se upućuju prema velikom broju ljudi u vrlo kratkom vremenu. Naši su građani do sada uvijek bili spremni pomoći, jednako tako za pomoć su se uvijek javljale i korporacije, no iskustvo dosadašnjih humanitarnih akcija pokazalo je koliko je u takvim trenucima potrebna strukturirana organizacija. Stoga je Hrvatski Crveni križ i pokrenuo projekt Dar za pravu stvar, a kojem se Konzum partnerski priključio. Hrvatski Crveni križ prema informacijama s terena i prema svojim raspoloživim zalihama definira popis artikala koji su u pojedinoj kriznoj situaciji najpotrebniji, prije svega kako bi se olakšao rad volontera i ubrzao dobivanje donacije onima koji ih čekaju i trebaju.

Konzum koji se do sada među prvima javljao HCK -u i sudjelovao u svim njegovim akcijama, stavio se i ovog puta na raspolaganje i osim u robi ponudio svoju kontinuiranu logističku podršku. Tako je u ovoj konkretnoj akciji u svim zagrebačkim i osječkim Super Konzumima organizirano mjesto za prikupljanje namirnica, definiranih popisom HCK. Prikupljene donacije Konzum prevozi do skladišnih centara HCK i potrebni su artikli već korak do onih kojima je pomoć stvarno potrebna.

Pozivamo stoga građane da svoje donacije prema popisu kojeg je objavio Hrvatski Crveni križ dostave u najbliži Super Konzum u Zagrebu i Osijeku, te tako rasterete prihvatne centre Crvenog križa, a da ujedno mogu biti potpuno sigurni da će pomoć koju žele dati biti dostavljena točno onima kojima je i potrebna.

Hvala Vam unaprijed na tome.

Izvor: Crveni križNajnovije