Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

AKCIJA

Europska noć bez nesreća


OSIJEK - Osijek je i ove godine spreman za Europsku noć bez nesreća. Zagrebačka pivovara treću godinu zaredom financijski podupire projekt u sklopu kampanje "Razmisli – kad piješ, ne vozi".

U noći sa 17. na 18. listopada mladi vozači u Osijeku, Zagrebu, Varaždinu, Rijeci i Zadru imat će priliku pokazati svoju odgovornost u prometu u sklopu još jedne Europske noći bez nesreća koja se održava pod pokroviteljstvom međunarodne asocijacije RYD (Responsible Young Drivers), udruge Sigurnost u prometu (SUP) i Mladi na djelu te putem licenciranih partnera Zagrebačke pivovare i Fakulteta prometnih znanosti (FPZ).
 
Tako će u Osijeku svi mladi između 18 i 26 godina moći sudjelovati u dobrovoljnom alkotestiranju ispred klubova Exit i St. Patrick uz podršku volontera SUP-a i sudenata FPZ-a te predstavnika Zagrebačke pivovare.

Europska noć bez nesreća prvi puta je pokrenuta u Belgiji 1995. godine. Od tada se provodi diljem Europe, a Hrvatska se ovoj akciji pridružila 2012. godine. Cilj akcije je skrenuti pozornost javnosti na odgovorno ponašanje vozača u prometu, s naglaskom na edukaciju mladih te uz poruku da alkohol i vožnja ne idu zajedno.Najnovije