Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KBC OSIJEK

5. hrvatski kongres iz neurorehabilitacije


OSIJEK - Dana 11.-14. studenog 2015. godine održava se 5. hrvatski kongres iz neurorehabilitacije i restauracijske neurologije s međunarodnim sudjelovanjem i 5. domaći simpozij medicinskih sestara i fizioterapeuta neurološke rehabilitacije s međunarodnim sudjelovanjem u organizaciji Klinike za neurologiju KBC Osijek, Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Hrvatskog neurološkog društva i Hrvatske udruge za neurorehabilitaciju i restauracijsku neurologiju te po prvi puta suorganizator Univerzitetski klinički centar Sarajevo obzirom na dugogodišnju međunarodnu suradnju. U tijeku je ostvarivanje suradnje i s drugim susjednim zemljama.  

Pokrovitelji kongresa: Predsjednica Republike Hrvatske – gospođa Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Osječko-baranjske županija te Grad Osijek.

U sklopu spomenutog Kongresa održava se i program stalnog medicinskog usavršavanja "Liječenje kroničnih glavobolja" dana 11.11.2015. u organizaciji Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Medicinskog fakulteta Osijeka, Katedre za neurologiju. Tečaj je namijenjen specijalistima i specijalizantima neurologije, psihijatrije i drugih srodnih struka, osobito liječnicima primarne zdravstvene zaštite, hitne medicinske pomoći i obiteljske medicine, kao i svima onima koji se u svom svakodnevnom radu susreću sa navedenom problematikom.

Mjesto održavanja "5. hrvatskog kongresa iz neurorehabilitacije i restauracijske neurologije", "5. domaćeg simpozija medicinskih sestara i fizioterapeuta neurološke rehabilitacije s međunarodnim sudjelovanjem" i programa stalnog medicinskog usavršavanja "Liječenje kroničnih glavobolja" održava se u Hotelu Osijek, Šamačka 4, 31000 Osijek, u razdoblju od 11.-14. studenog 2015. godine.

Važno je napomenuti kako će se dana 12. studenog 2015. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održati prezentacija monografije „Neurologija u Osijeku“ s početkom u 21 sat.

Predstojnik Klinike za neurologiju KBC Osijek
prof. prim. dr. sc. Silva Butković Soldo, dr. med.Najnovije