Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

EKONOMSKI FAKULTET

Globalni tjedan poduzetništva
OSIJEK - Globalni tjedan poduzetništva (Global Entrepreneurship Week – GEW), najveće je svjetsko slavlje inovatora i kreatora radnih mjesta koji novim idejama pokreću nove poslove i gospodarski rast te povećavaju blagostanje u svojim zemljama.

GEW je više nego samo osviještena kampanja koju podupiru svjetski lideri i slavni poduzetnici. Riječ je o otkrivanju ideja i njihovoj realizaciji kroz  uočavanje mogućnosti, preuzimanje rizika, rješavanje problema na kreativan način, izgrađujući veze uz učenje iz uspjeha i neuspjeha drugih.
 
Globalni tjedan poduzetništva održava se od 16. do 18.11.2015. godine, a ovogodišnja misao vodilja krije se pod sloganom “MAKE IT HAPPEN“. Kroz ovogodišnji program, kojeg karakteriziraju renomirani i iskusni predavači te mnoštvo zanimljivih radionica za sve sudionike želimo potaknuti na proaktivnost, inovativnost te pobuditi želju za uspjehom u svakom pojedinom posjetitelju.

Uz ovogodišnji Globalni tjedan poduzetništva čast nam je najaviti i održavanje Dana međunarodnog obrazovanja u Osijeku u suradnji sa Institutom za razvoj obrazovanja iz Zagreba gdje ćemo imati priliku slušati o mogućnostima studiranja u inozemstvu na predavanjima gostiju iz Njemačke, Slovenije, Velike Britanije, Francuske i Japana. Uz sama predavanja, biti će organiziran i sajam stipendija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Najavit ćemo jednog od najvećih slavonskih poduzetnika, koji zapošljava 1900 ljudi, koji ima 164 poslovnice u Hrvatskoj, 23 prodavaonice u Sloveniji, 7 u Mađarskoj i 1 u Njemačkoj. Mato Škojo je čovjek sa dugogodišnjim iskustvom u biznisu koji je krenuo od nule, a to je najbolji poziv za studente i poduzetnike koje žele čuti jedno bogato poslovno iskustvo koje traje i koje će, nadamo se, trajati još puno godina. Predavanje će se održati 17. studenog 2015. godine u  14 h u Auli glagoljice Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Otvorenje Globalnog tjedna poduzetništva i Dana međunarodnog obrazovanja koje  održati će se 16. studenog u 13 sati u dvorani 7 Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Dominik Osmeričić, univ.bacc.oec

 Najnovije