Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

AUXILIUM

Međunarodni dan tolerancije


OSIJEK - Kao i sve ostalo i tolerancija se uči u najranijem djetinjstvu i tu veliku odgovornost snose prvenstveno roditelji.

Uz netoleranciju među djecom pojavljuje se nasilje, zato je važno razvijati osjećaj tolerancije kod djece postupno, već pri prvim kontaktima u socijalizaciji. Tolerancija nije jedini odgovor u prevenciji nasilja, ali je svakako snažno sredstvo u izgradnji zdravog društva koje ne odobrava i ne dozvoljava nasilje i bilo kakve oblike prisile. U obitelji se treba raditi na sprječavanju razvoja stereotipa i predrasuda prema drugačijem od stavova pojedine obitelji. Na nama, osviještenim građanima i medijskim kućama leži odgovornost da pomognemo roditeljima u razvoju tolerantnosti kod djece.

Nastavno navedenom humanitarna neprofitna udruga AUXILIUM i Srednjoškolska udruga obilježila je  Međunarodni dan tolerancije provedbom 45 minutnog predavanja „Mirotvorac“ koji za zadatak ima povećanje tolerancije , uvažavanje različitosti i nenasilje.

Predmetni program proveo se 16.11.2015 u: Strojarsko tehničkoj školi  i Elektrotehničkoj i prometnoj školi u prisustvu 700 učenika.

Lijep pozdrav i svako dobro

Marijan Gubina
Predsjednik humanitarne neprofitne udruge AUXILIUMNajnovije