Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

UDRUGA RODA

VIZIJA - Volonteri za roditelje i djecu


OSIJEK - Udruga Roditelji u akciji - RODA organizira završnu konferenciju europskog projekta VIZIJE - VOLONTERI  ZA RODITELJE I DJECU. Konferencija će se održati u Osijeku 1. ožujka 2016. u Hotelu Osijek – dvorana Lipa, Šamačka 4 od 11 do 15 sati.  Prostor hotela i dvorane prijateljski je za osobe s invaliditetom.
 
Cilj projekta bio je jačanje ekonomske i socijalne kohezije u manje razvijenim područjima kroz volontiranje namijenjeno socijalnom uključivanju ranjivih skupina roditelja i poboljšanju kvalitete života građana. Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati projekta, a posebno rad stručnih mobilnih timova i publikacija „Potrebe roditelja i pružanje usluga roditeljima koji podižu djecu u otežanim okolnostima" autorica Ninoslave Pećnik, Ivane Dobrotić i Jelene Baran.

Tijekom cijelog trajanja projekta Vizije – Volonteri za roditelje i djecu, nastojali smo prepoznati potrebe različitih obitelji koje su zbog svoje ranjivosti u većem riziku od socijalne isključenosti - maloljetnih trudnica i majki, trudnica i majki s invaliditetom, samohranih roditelja, obitelji djece s teškoćama u razvoju te obitelji s više od troje djece ili slabog imovinskog statusa. U projekt se uključilo preko 40 volonterki/a, šest stručnih mentorica, provedeno je ukupno 15 fokus grupa u četiri županije, a usluge mobilnih timova dobili su deseci djece i roditelja.  

Na kraju predstavljanja projekta, očekuje nas panel u kojem ćemo razgovarati s predstavnicima udruga, grada Osijeka, institucija i akademske zajednice na temu Socijalne usluge za roditelje – moguća unapređenja i primjeri dobre prakse.

Izvor: Udruga RODA
 Najnovije