Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

VCO

Hrvatska volontira


OSIJEK - Hrvatska mreža volonterskih centara organizira manifestaciju „Hrvatska volontira“ kojom nastoji potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca!

„Hrvatska volontira“ ove će se godine održati od 16. do 21. svibnja 2016. u sklopu projekta ''Širenje područje suradnje – korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva", a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.
 
Ovogodišnjom manifestacijom želimo povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te želimo podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva. Volontiranje poslovnog sektora prostor je povezivanja jer otklanja distancu koja nastaje radi različitosti – u ''jezicima'' kojima govorimo, načinima na koje radimo, vrijednostima koje smatramo najbitnijima.
Želja nam je poruku volontiranja prenijeti širokom krugu ljudi te smo stoga odlučili od kraja travnja do 21. svibnja 2016. provesti prateću promotivnu kampanju kako bismo potaknuti velik broj građana da se uključe u volonterske aktivnosti, a neprofitne organizacije da osmisle različite volonterske aktivnosti i provedu ih u tjednu od 16. do 21. svibnja 2016.

Projekt "Širenje područja suradnje“ provodi Volonterski centar Zagreb (VCZ) u partnerstvu s volonterskim centrima Osijek i Split te sa Zakladom Kajo Dadić. Cilj projekta je putem volontiranja poslovnog sektora snažnije povezati poslovni sektor i organizacije civilnog društva kako bi zajednički doprinijeli izgradnji jake, kohezivne i humane zajednice. Projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izvor: Volonterski centar OsijekNajnovije