Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KOTRLJANERI

Tribina - Zakotrljaj me...


OSIJEK - Koji je najgostoljubiviji narod na svijetu? Koje je najidealnije mjesto za život? Koji je najljepši grad na svijetu? Koja je najteža zemlja za putnika? Koji je najfascinantniji kulturno-povijesni spomenik? Kako proputovati svijetom s nekoliko dolara u džepu?....

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete dobiti u PETAK, 6. SVIBNJA 2016. GODINE U 18 SATI NA GRAĐEVINSKOM FAKULTETU U OSIJEKU (NOVA ZGRADA U KAMPUSU SVEUČILIŠTA) na tribini koju će održati Snežana Radojičić, profesorica književnosti i cikloputnica.

Pozivamo Vas na tribinu u Osijeku koja je jedna u nizu od pedesetak planiranih u mnogim gradovima Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a organiziraju je Udruga za rekreativni biciklizam "Kotrljaneri" i Lions klub NCLC "Kuna" iz Osijeka.

O gošći:
Snežana Radojičić (rođ. 1967.): Biciklom putuje po svijetu od 2011. godine i piše. Danas, u petoj godini putovanja, nakon više od 40 000 km prijeđenih biciklom po Europi i Aziji, preko tisuću noći prospavanih u šatoru, prepedaliranog vrha Thorung La (5.614 mnv) u masivu Anapurna u nepalskim Himalajama, tisuću kilometara pustinje Gobi, penjanja do grotla vulkana Rinjani (3.726 mnv) na otoku Lombok u Indoneziji, vožnje kroz prašume Bornea.... još joj nije dosta.

O svojim putovanjima Snežana je objavila i nekoliko knjiga: "Zakotrljaj me oko sveta", roman s početka putovanja s Amerikancem Bryanom, "Vodič za putovanje biciklom", "Kampetski priručnik", "Preko Himelaja i Gobija" i "Nomad 1", najnoviji roman, koji detaljno govori o dvomjesečnom putovanju kroz Tursku u ožujku i travnju 2012. god. od mediteranske do crnomorske obale, preko centralne Anadolije, kroz stepe i preko planina, kroz mitsku Kapadokiju i duž čuvenog Puta svile. Ipak, u središtu pažnje su susreti s mnogim ljudima i njihove neobične sudbine.

Dođite i uživajte u priči o putovanju i o fascinantnom ostvarivanju životnog sna! Ulaz je slobodan!

Izvor: URB KotrljaneriNajnovije