Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

POČETNICE

Proslava Plesne igraonice DKO-a


OSIJEK - S radošću najavljujemo „malu“ proslavu „velikih“ 10 godina Plesne igraonice Početnice Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića!

Ove subote, 4. lipnja u 18 sati, te u nedjelju 5. lipnja u 10,30 sati naš jubilej slavimo uz godišnju produkciju „Plesna haljina žutog maslačka“ u kojoj će za publiku zaplesati sve polaznice naše Početnice. Naime, već punih 10 godina Plesna igraonica POČETNICA u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića okuplja plesne skupine uzrasta od 4 do 7 godina. Njih šezdesetak cijelu sezonu marljivo vježba motoriku i koordinaciju, te osnovne i pripremne pokrete za jednostavne plesne cjeline. Iznimna popularnost Plesne igraonice Početnice rezultirala je i velikim brojem polaznica, pa i ove godine imamo tri grupe i dvije voditeljice Aleksandru Colnarić i Maju Vrkić.

Svake godine na kraju sezone polaznice početnice svoj cjelogodišnji rad prikazuju u završnoj produkciji, a ove godine razveselit će vas prekrasnom “Plesnom haljinom žutog maslačka” za koju je glazbu skladao Osječanin Ivica Murat. Sudjeluju sve polaznice mlađe i starije skupine. Iako na početku sezone imamo preko 80 polaznica, na kraju ostaju samo one najupornije tako da u godišnjoj produkciji sudjeluje njih čak 60! Naše su Početnice cijele godine vrlo tražene i nastupaju na različitim manifestacijama, pa su tako svoja znanja pokazale na Svjetskom danu plesa, Sajmu vjenčanja, programima Udruge Breza, a bile su i gosti na godišnjoj produkciji Plesnog kluba Broadway!

Uz proslavu 10. obljetnice Početnice u predvorju Kazališta postavljena je i izložba fotografija i crteža koja nas vodi kroz 10 godina rada i generacije malih balerina koje su zaplesale na našoj pozornici.

Ulaznice za godišnju produkciju, po cijeni od 10 kuna, možete kupiti na blagajni kazališta ili ih rezervirati na broj 501-485, te mejlom na marketing@djecje-kazaliste.hr.

Izvor: DKONajnovije