Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

AIR SHOW

Krila Oluje nad gradom


OSIJEK - Zrakoplovna priredba Osijek Air Show 2016 ove je godine u znaku tri velike godišnjice:

90 godina Aerokluba Osijek
70 godina Zajednice tehničke kulture
25 godina od osnutka Samostalnog Zrakoplovnog Voda Osijek

U tu se svrhu nad Osijekom priprema do sada neviđeni spektakl.

Aerodrom se otvara u 13.00 h, a do početka letačkog programa u 15.00 h posjetiteljima će putem radionica i izložbi biti prikazan cjelokupni rad Zajednice tehničke kulture, izložba zrakoplova, prezentacija zrakoplovnih tvrtki i škola, simulator letenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i još mnogo toga. Posjetitelji će se moći družiti i sa pilotima koji nastupaju u letačkom dijelu programa te dobiti odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju iz domene zrakoplovstva.

U letačkom dijelu programa, kao i dosadašnjih godina posjetitelji će uživati u nastupu generalne i ultralake avijacije, predstavnika većine hrvatskih te gostiju iz prijateljskih susjednih aeroklubova. U dvosatnom programu očekuje se nastup motornih zmajeva, ultralakih aviona, žirokoptera, jedrilica te padobranaca.

Za sam kraj programa, kao glavna točka očekuje se nastup akrobatske grupe "Krila Oluje" Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Ova svjetski poznata i priznata akrobatska grupa u svom 20 minutnom programu prezentirati će vještine, disciplinu, timski rad i visoki stupanj obučenosti pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Oružanih snaga RH. Izvodeći atraktivne akrobacije, akrobatski avioni će na osječkom nebu letjeti brzinama većim od 500 km/h.

Ulaz na Osijek Air Show 2016 je slobodan !!

Izvor: Aeroklub OsijekNajnovije