Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

OLJM

Edukacijski program OLJM-a


OSIJEK - Nakon uspješno odrađenog prvog tjedna, Osječko ljeto mladih ide dalje. U ponedjeljak Eurodomu u 17 sati imate priliku poslušati predavanje na temu „Motivacija kao faktor uspjeha“. Predavač je najtrofejniji hrvatski sportaš Mihovil Španja. Riječ je o mladom hrvatskom plivaču koji se natječe u kategorijama osoba s tjelesnim nedostatcima. Veliki entuzijast velikog srca je obolio od dječje paralize nakon dobivenog cjepiva sa samo 6 mjeseci.

Ne propustite poslušati kako je iz stanja u kojem se našao izašao toliko pozitivan, s toliko želje i volje za uspjehom i njegov stav o motivaciji koja je ključa ukoliko u nečemu želite biti uspješni. Ako vam slučajno treba dodatna motivacija za dolazak na ovo predavanje, pročitajte izjavu koja je dio intervjua koji je Mihovil dao za portal dubrovniknet.hr:
„Hoću reći svatko od nas ima neki invaliditet, skriven ili vidljiv. Ono što je puno važnije je da treba prepoznati talente u sebi i kontinuirano ulagati u njih. Meni je to uspjelo u sportu i danas nakon svega što sam postigao na profesionalnoj razini znam da i najveća putovanja počinju prvim korakom.“

Dan nakon, u utorak, na istoj lokaciji i u isto vrijeme će prof. dr. sc. Ivan Štefanić govoriti o inovativnom 3 poduzetništvu. Ivan Štefanić je redoviti profesor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u trajnom zvanju. Specijalist je za ekonomiku i poduzetništvo temeljeno na znanju i tehnologiji. Štefančić je direktor tvrtke sa sjedištem u Osijeku Tera Tehnopolisa d.o.o., za promicanje novih tehnologija, inovacija i poduzetništva. Iza imena krije se cijeli naziv Tehnologijsko-razvojni centar u Osijeku d.o.o., a tvrtka je nastala kao rezultat suradnje Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Inovativno 3 poduzetništvo obrađuje tri sloja inovativnog poduzetničkog projekta na jednostavan, ali uvjerljiv način. Poslovanje na početku 21. stoljeća pod snažnim je utjecajem globalizacije koja lokalnim poduzetnicima dovodi konkurente s dalekih i manje poznatih tržišta. Ta konkurencija često posluje u okruženju u kojemu su potrebni resursi jeftiniji, a poduzetnička i inovacijska kultura razvijenija. Kako bismo što kvalitetnije pratili nove ekonomske trendove i bili konkurentni moramo uhvatiti svaki vjetar koji zapuše prema nama. Zainteresirani za pokretanje zaštite intelektualnog vlasništva ili uslugu 3D štampanja moći će preuzeti vaučere kojima Hrvatska udruga inovatora – poduzetnika (HUIP) osigurava sufinanciranje troškova zaštite u iznosu do 50 % za fizičke osobe te do 25 % za pravne osobe. Broj vaučera je ograničen. To možete napraviti na lokaciji tvrtke, ali zašto ne biste došli u utorak u Eurodom i doznali iz prve ruke sve informacije koje vas zanimaju?!

Izvor: OLJMNajnovije