Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

FESTIVAL

Ekoturistički festival - Panona fest 2016


OSIJEK - Udruga za kreativni razvoj Slap s partnerima i ove vas godine poziva da se uključite u aktivno otkrivanje ekoturističkih potencijala Slavonije i Baranje. Panona fest 2016. održava se 23. i 24. rujna 2016. a obuhvaća sljedeće aktivnosti:

1. Regionalni forum ruralnog razvoja - Održivom ekonomijom do održivog društva
Tematska rasprava koja povezuje razvojne platforme, dva ruralna parlamenta, ključne dionike svih sektora i kao rezultat nastoji iznjedriti konkretne razvojne modele i partnerstva.

Lokacija 1: Hotel Lug
Vrijeme: Petak, 23.09.2016., 10-17 sati
Lokacija 2: ZKC Milutin Milanković, Dalj
Vrijeme: Petak., 23.09.2016., 16-18 sati

2. Panona reli
Aktivni bijeg iz grada u prirodu: tri skupine sudionika prolaze rutu Osijek-Aljmaš-Dalj-Erdut trima prijevoznim sredstvima. Prva skupina kreće biciklima, izvan utabanih staza, rekreativnim i ugodnim tempom prilagođenom sudionicima svih uzrasta. Drugu skupinu autobus prevozi u Aljmaš, na start Podunavskog puta mira, pješačke staze koju su obilježili članovi HPD Zanatlija, odakle pješice kreću kroz surduke, polja i skrivene kutke uz Dunav, prema Erdutu. I naposljetku, treća skupina se ukrcava u kanue na osječkoj Kopiki i vesla do Aljmaša, tamo izlaze na suho i do Erduta nastavljaju na biciklima.

“Program je prilagođen svim uzrastima i svim razinama tjelesne pripremljenosti. Mogu nam se pridružiti aktivni sportaši, rekreativci, ali i obitelji s djecom i osobe koje žele provesti ugodno vrijeme u prirodi i otkriti skrivene dragulje Slavonske turističke ponude”, kaže Sonja Vuković, predsjednica udruge Slap. Dolazak svih skupina u Erdut planiran je za 18 sati, gdje je pripremljen popratni kulturni Panona arts and crafts program , iz kojeg izdvajamo glazbeni nastup No jazz tria, mini landart koloniju udruge Slama, plesnu predstavu, kreativne radionice...

Izvor Udruga Slap

 


Prilozi:Najnovije