Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

AKCIJA

Europski tjedan mobilnosti


OSIJEK - Povodom Europskog tjedna mobilnosti, Informacijski centar Europe Direct Osijek koji djeluje pri RRA Slavonije i Baranje, u suradnji s Gradskim savezom za sportsku rekreaciju “Sport za sve” Osijek, organizira biciklijadu koja će se održati u četvrtak 22.9.2016. u Osijeku.

Svake godine od 16. – 22. rujna u Europi se obilježava Europski tjedan mobilnosti - najveći događaj posvećen održivom urbanom prometu.
Grad Osijek već tradicionalno ovim povodom 22. rujna organizira dan bez automobila zatvaranjem prometa u jednoj ulici u središtu grada. Ove godine to je Školska ulica iz koje biciklijada kreće i u kojoj završava.

Svojim promotivnim/informativnim aktivnostima, i u vožnju uključuju se i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Športska zajednica Osječko-baranjske županije, Biciklistički klub Osijek 2010 i Udruga za rekreativni biciklizam Kotrljaneri.

16:00 - Školska ulica – okupljanje i promo/info aktivnosti
  • Europe Direct Osijek i Gradski savez za sportsku rekreaciju “Sport za sve” Osijek : informacije i preuzimanje poklona za sudionike (majica ili ruksak)
  • Gradsko društvo Crvenog križa Osijek: predstavljanje programa i aktivnosti GDCK Osijek s naglaskom na prvu pomoć (zbrinjavanje ozljeda u prometu).
  • Športska zajednica Osječko-baranjske županije: predstavljanje aktivnosti
  • Biciklistički klub Osijek 2010: predstavljanje kluba
17:00 - Školska ulica - START BICIKLIJADE
  • Rekreativna vožnja biciklističkim stazama i ulicama grada. Ruta:  Školska – Radićeva – Europske avenije – Cara Hadrijana – Gupčeva – Cvjetkova – Vukovarska – Radićeva – Školska (povratak oko 18,00 sati)
18:00 – 19:00 - Školska ulica - Fotografiranje
  • Organizirano fotografiranje sudionika, i njihovi dvokotačnih ljubimaca
  • Fotografije će biti objavljene na Facebook stranici Europe Direct Osijek.
INFORMACIJE ZA SUDIONIKE BICIKLIJADE
Sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost, organizatori ne odgovaraju za štetu koju vozač nanese sebi ili trećoj osobi. Za sudionike mlađe od 16 godina Zakonom je propisano obvezno nošenje kacige.

Za sudionike biciklijade postoji mogućnost besplatne posudbe bicikla uz pokaz osobne iskaznice u Gradskom savezu za sportsku rekreaciju “Sport za sve” Istarska 1, od 16,00 – 16,30 sati.

Izvor: RRA SiBNajnovije