Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

CRVENI NOSOVI

Postani Smjehonoša


OSIJEK - CRVENI NOSOVI klaunovidoktori donose smijeh na lica djece u bolnicama zahvaljujući kontinuiranoj podršci građana. Posjete klaunovadoktora su stalne jer nažalost uvijek ima bolesne djece koja čekaju bolje dane u bolesničkim krevetima, a upravo im klaunovidoktori donose djelić boljih dana, smijehom i igrom. Klaunovidoktori su najpotrebniji djeci koja se liječe na onkološkim odjelima, njihovo opravak je često dugotrajan, a dodatno ga otežava odvojenost od roditelja i prijatelja. Upravo kako bi povećali broj redovnih posjeta dječjim onkološkim odjelima CRVENI NOSOVI osnovali su zajednicu Smjehonoša.

Smjehonoše su donatori CRVENIH NOSOVA koji svojim redovitim mjesečnim donacijama osiguravaju stabilnost klaunovskih programa i redovite salve smijeha bolesnoj djeci. Simboličnim iznosima, koje Smjehonoše sami odabiru, podržavaju programe CRVENIH NOSOVA i pomažu udovoljiti želji bolesnog djeteta i pozitivno odgovoriti na pitanje – Hoćeš li nam i sutra doći?

Smjehonošom se postaje potpisivanjem trajnog naloga, na iznos i razdoblje po želji samog donatora. CRVENI NOSOVI zahvalni su velikom broju banaka koje su se odrekle provizije i time podržale Smjehonoše koji u svakom trenutku mogu prekinuti trajni nalog ili izmijeniti visinu donacije.  
Štand CRVENIH NOSOVA na kojem  možete postati Smjehonoša možete pronaći vikendima u City Centru East ili West, kao i na ponekim događanjima u gradu.

Donatori su najveća snaga CRVENIH NOSOVA, umirovljenici koji odvajaju od skromne mirovine, studenti koji se odriču kave ili zaposlene majke i očevi koji su u misiji CRVENIH NOSOVA prepoznali nešto vrijedno i neophodno za humanizaciju bolničkih odjela. U želji da još više doprinesu radu CRVENIH NOSOVA, donatori se često pitaju koji je najbolji i najbrži način da njihova donacija pomogne povećati broj redovitih posjeta i posebnih programa klaunovadoktora. Osluškujući želje onih bez kojih klaunovidoktori ne bi mogli donositi radost na mjesta gdje vladaju strah i bol, CRVENI NOSOVI  osnovali su zajednicu Smjehonoša.

U 6 godina djelovanja klaunovidoktori donijeli su smijeh i radost na lica više od 67.000 bolesnih, nemoćnih i zaboravljenih. Klaunovidoktori zahvaljujući donacijama redovno posjećuju dječje odjele sedam bolnica u Zagrebu (KBC Zagreb Rebro, KBC Zagreb Šalata, Kliniku za dječje bolesti Zagreb, KBC Sestre Milosrdnice, Dječju bolnicu Srebrnjak, Kliniku za tumore, Psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež) te KBC Rijeku, KBC Osijek i KBC Split. Opću bolnicu Zadar također posjećuju od srpnja do prosinca 2016. jednom mjesečno zahvaljujući podršci korporativnog partnera. Uz bolesnu djecu, klaunovidoktori uveseljavaju i osobe starije životne dobi na stacionarnoj njezi (nepokretne i teško pokretne osobe) u domovima za starije i nemoćne u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.

U CRVENIM NOSOVIMA trenutno djeluje 20 klaunovadoktora, posebno educiranih umjetnika za rad u bolnicama. Misija CRVENIH NOSOVA ostvaruje se u bolnicama i socijalnim ustanovama u kojima su prisutni patnja, bol, često i smrt. Donošenje smijeha i životne radosti u takvo okruženje zahtijeva  hrabrost, empatiju, ali i visoku razinu umjetničke izvedbe koja se postiže edukacijom i supervizijom. CRVENI NOSOVI klaunovidoktori dio su međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja.

Postanite i VI Smjehonoša i pomozite da bolnice postanu sretnije i ugodnije mjesto za male pacijente i njihove obitelj. Više o postupku ulaska u svijet Smjehonoša saznajte na sljedećoj poveznici: http://crveninosovi.hr/smjehonose

Za više informacija o radu CRVENIH NOSOVA možete se javiti Kristini Gotovac na 097 7830 573 ili na kristina@crveninosovi.hr

 Najnovije