Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

HUMANOST

Trčimo za humanost


OSIJEK - Drage Osječanke i Osječani, Slavonci i Baranjci, sportaši, rekreativci, ljudi dobre volje i velikog srca, pozivamo vas da nam se pridružite na humanitarnoj utrci i svojom donacijom pomognete prikupljanju financijskih sredstava za Marijine obroke. Ova će se utrka održati u sklopu Lige Zdravo trčanje.

Start je u subotu, 1. listopada,u 16:00 sati ispred VK Iktus, možete birati između dvije utrke, kraću čija je dužina 4,2 km i dužu koja se trči 10 km.

Startnina za ovo humanitarno kolo iznosi 10 kn s tim da se može uplatiti i veći iznos. Sav iznos komisijski će se javno prebrojati i u cijelosti uplatiti Marijinim obrocima.
Vremenski limit: nema.
Hodanje: dopušteno.
Nordic walking štapovi: dopušteni.
Nakon utrke planirano je uobičajeno druženje uz kiflice, kolače i osvježavajuće napitke.
Trči se na vlastitu odgovornost.
Oni koji nisu upoznati sa stazom, informaciju o istoj dobiti će prije starta.
O tome da li možemo trčati ili ne, ne treba brinuti. Ako možemo hodati, možemo i trčati.

Zašto Vas pozivamo? I što time dobivate? Cilj utrka koje organizira Udruga Zdravo trčanje je da na što lakši način i sa što manje stresa probijete led i lagano se uključite u svoje prve utrke i ovaj vid rekreacije, a oni iskusniji mogu se testirati koliko su napredovali. Na samoj trci i nakon nje od stručnih osoba možete dobiti potrebne informacije i odgovore na većinu vaših pitanja.

Lagano trčanje prihvaćeno je kao sredstvo zdravlja, i to ne samo za ljude srednje nego i starije dobi. Mnogi početnici pa i trkači s dužim stažem u nedoumici su kako započeti, kako pravilno trčati. Zato nam se pridružite vikendom i steknite pozitivnu ovisnost – trčanje.


Predsjednik UZT
Elvir Rakipović, dip.oec.

 Najnovije