Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

KVIZ

Večer matematike u Osijeku


OSIJEK - Udruga matematičara Osijek u suradnji s Odjelom za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i III. gimnazijom Osijek četvrtu godinu zaredom organizira „Večer matematike“. Ovogodišnja će se održati 1. prosinca 2016. s početkom u 17:30 sati u III. gimnaziji Osijek, Kamila Firingera 14, Osijek.

„Večer matematike“ je manifestacija koju je iniciralo Hrvatsko matematičko društvo, a održava se četvrtu godinu zaredom na nekoliko mjesta u Republici Hrvatskoj. Sastoji se od skupa interaktivnih radionica i predavanja koja potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zanimljivim aktivnostima otkriva često zaboravljenu zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi, te dokazuje da matematičke probleme svakodnevno svi uspješno rješavamo iako toga nismo niti svjesni.

Ovogodišnji program „Večeri matematike“ počinje pričaonicama u vremenu 17:30-18:00, nastavljase igraonicama 18:00-19:00 te kvizom „Najslabija karika“ za učenike 4. razreda s početkom u 19:15 sati.

Ovim putem pozivamo sve srednjoškolce, studente, nastavnike, sve koji vole matematiku i koji će je zavoljeti, da dođu i sudjeluju u nekoj od 12 radionica ili predavanja. Zainteresirarani se mogu prijaviti za sudjelovanje putem LINKA na stranicu gdje ujedno mogu pronaći i popis radionica.  Natjecatelje kviza trebaju prijaviti njihovi nastavnici putem iste stranice.

Popis radionica za koje je potrebna prijava nalazi se u privitku.

Tekst: Aleksandra Floreani, prof.
Foto: TŠ Slavonski BrodNajnovije