Osijek, gradski portal Osijek-Online.Com

RUBIKOVA KOCKA

Osijek Open 2017.


OSIJEK - Nakon uspješno organiziranog Croatian Open-a 2016 te Osijek Open-a 2016, međunarodno natjecanje u slaganju Rubikove kocke dobiva svoje treće zimsko izdanje (sedmo u Hrvatskoj) te se vraća u Osijek i čast nam je najaviti Osijek Open 2017, međunarodno natjecanje u slaganju Rubikove kocke.

Natjecanje će se održati od 25. do 26. veljače 2017. godine u sportskoj dvorani III. gimnazije Osijek u Osijeku, Ulica Kamila Firingera 14, dvorani koju je omogućila ravnateljica III. Gimnazije, Snježana Barabaš-Seršić.

Osijek Open 2017 dio je međunarodnih natjecanja u organizaciji World Cube Association (WCA). Natjecanje u Osijeku organizira član WCA organizacije Dominik Vidaković, student 2. godine Ekonomskog fakulteta u Osijeku te hrvatski rekorder u slaganju kocaka 4x4x4, 5x5x5, 7x7x7 te Skewb-a, uz pomoć Davida Vujasića (Petrinja) te pod vodstvom delegata koji predstavljaju WCA organizaciju - Olivér Perge i Niki Placskó.

Na natjecanju nas očekuje oko 35 natjecatelja koji dolaze iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije te Tunisa i Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Na natjecanju će biti prisutno 16 kategorija od kojih izdvajamo slaganje kocke na slijepo, slaganje kocke jednom rukom, slaganje kocke nogama i ostale. Što se tiče najpoznatijih natjecatelja, na natjecanje dolazi Keaton Ellis (SAD), koji je Rubikovu kocku 3x3x3 složio za nevjerojatnih 5.09 sekundi te zauzeo 5. mjesto u svjetskom poretku!

Natjecanje počinje u subotu u 9:00 te završava u nedjelju u 16:20, kada će biti ceremonija proglašenja pobjednika te dodjela nagrada u pojedinim kategorijama.

World Cube Association (WCA) osnovana je 2004. s ciljem organizacije natjecanja u slaganju Rubikove kocke diljem svijeta, sa što više sudionika i zabave, pod jednakim i pravednim uvjetima. Svrha natjecanja je da se ljudi zabave u sportskom duhu i prijateljskoj atmosferi.

Veselimo se Vašem dolasku, no molimo Vas za poštivanje natjecatelja pri samom slaganju Rubikove kocke.

Tekst: D. VidakovićNajnovije